Srbija Vesti

Na TENT-u u Kolubari danas je izbio novi požar (video)

pozar tent
Foto: Twitter/Živan Mirić

Drugi put u razmaku od sedam dana došlo je do nove energetske havarije. Pre nedelju dana mašine za sušenje uglja u „Kolubari“ su pukle, što je izazvalo eksploziju, a danas su se društvenim mrežama proširili snimci požara u TENT-u B, što je izazvalo nevericu i bes javnosti.

Da je došlo do havarije u TENT-u B, obelodanio je obrenovački odbor Stranke slobode i pravde, koji je postavio više nego jasno pitanje Aleksandru Vučiću, ali i njegovom v.d. direktora EPS-a Miloradu Grčiću, kog predsednik Srbije iz milošte zove „Mića“.

– Na TENT-u „B“ danas je došlo do požara! Šta bi još trebalo da se desi, Vučiću, da tvoj Mića pečenjara odgovara – piše u objavi SSP Obrenovac na Tviteru.

Požar je izbio jutros u 4.30 sati, što su potvrdili iz Elektroprivrede Srbije, te su naveli da je „brzo ugašen“.

– Zapalio se mazut na gorioniku broj 21 i požar je ubrzo ugašen angažovanjem svih stručnih službi. U toku je provera sistema u skladu sa bezbednosnim procedurama kako bi blok B1 u najkraćem roku bio vraćen na mrežu. Brzom intervencijom zaposlenih u Termoelektrani „Nikola Tesla B“ odmah je ugašen požar na gorioniku mazutnog sistema – rekli su u EPS-u.

O požaru u TENT-u „B1“ govorio je danas i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je tokom posete raškom i zlatiborskom okrugu upitao v.d. direktora EPS-a Miodraga Grčića zašto ga nije obavestio o požaru.

– Grčiću, što mi nisi javio da si imao manji požar na B1 – upitao je Vučić, na šta mu je Grčić odgovorio da je sve „brzo rešeno“.

– Nije pitanje što je to rešeno, što mi nisi javio? Ne treba ja to da čujem iz Bezbednosno informativne agencije, već to treba da čujem od tebe, a ne da dobijem u jutarnjem izveštaju. Ja mislim da do Nove godine ti to stabilizuješ, a onda, Mićo, nešto drugo da radiš.

Ovo je samo jedna u nizu havarija vezanih za energetski sistem naše zemlje, koji je, priznao je to i Vučić pre više od deset dana, doživeo kolaps.

I kao da to nije bilo dovoljno, već je došlo do eksplozije u Kolubari, gde su pukle mašine za sušenje uglja, što je tada pogoršalo ionako lošu situaciju Srbije, da bi danas došlo do požara u TENT-u.

I, zaista, šta još treba da se dogodi pa da nadležni odgovaraju?

Izvor: Direktno

Pravićemo pečenjare na nuklearno gorivo, jer smo tako u mogućnosti

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

521 Shares
521 Shares
Share via
Copy link