Novi Sad

TBF, M.O.R.T. i Đorđe Miljenović u Novom Sadu

U novosadskom klubu Gerila očekuje nas bogat koncertni program u naredna dva vikenda.

U petak 23. novembra imaćemo priliku da slušamo bend M.O.R.T. iz Sinja, četvrtak 29. novembar rezervisan je za nastup Dorđa Miljenovića (Skaj Vikler), dok će u subotu 1. decembra novosadsku publiku zabavljati splitski TBF.

Osim navedenih koncerata, večeras nas u Gerili očekuje humanitarna svirka novosadskih bendova Zgodni mladi odmetnici, High five i Zona katastrofe. Više o ovom događaju saznajte OVDE.

M.O.R.T.

M.O.R.T. je beskompromisni autorski punk – blues band iz Sinja, žestokog zvuka i živih nastupa. Kostur benda, John, Zvrk i Kikos, postoji kroz bezumno životarenje još od jeseni 2003. godine. Krajem 2012. godine sretno se spotiču o bubnjara Milu i snimaju prvi puni demo album ˝Vrhunsko dno˝, koji je objavljen u ljeto 2013. Otada su održali brojne nastupe u Hrvatskoj, BiH, Sloveniji, Srbiji i Crnoj Gori; što samostalne, što na festivalima od kojih se ističe pobjeda na Jelen Demofestu u Banjoj Luci, pobjeda na Rock Off-u, finale HR demo kluba 2012. i treće mjesto na WHF-u 2013.

U srpnju 2014. godine izlazi album ˝Odjel za žešće˝ koji je pobrao odlične kritike i epitet „albuma godine“ na svim glazbenim portalima. 2015. godine bend je nominiran za nagradu PORIN u kategoriji novi izvođač. Osim svega navedenog M.O.R.T. bjesomučno živi na turnejama. Krajem 2015. snimaju novi album ˝Tužna kocka˝ koji je objavljen u travnju 2016. te ponovno oduševio kritiku i publiku, te nominiran za nagradu Porin u kategoriji albuma rock glazbe.

Više o događaju saznajte OVDE!

Đorđe Miljenović

Svi ga znamo iz sastava Bad Copy i po brojnim saradnjama i projektima u nešto drugačijem obliku. Đorđe Miljenović sa bendom je svakako jedna od zanimljivijih stvari koja se pojavila na muzičkoj sceni Srbije u poslednje vreme.

Đorđe Miljenović aka Wikluh Sky je autor dva nova solo albuma pod nazivima: „Sam pao,sam se ubio“ i “ Amovi“ koji izlaze u aprilu mesecu za Mascom records. U ekipi sa kojom Đorđe izvodi svoju muziku su i drugi muzičari,a to su:

Lav Bratuša (Darkwood Dub),
Marko Milošević (MKDSL),
Milorad Matić (Sunshine),
Milan Mika Aćimović (Sopot),
Janko Mostarlić (Kanda Kodža i Nebojša)
Đorđe Todorović.

Ekipa vrsnih muzičara iz raznih bendova koje volimo na čelu sa Viklerom, dolazi da odsvira svoj prvi koncert kod nas.

Više o događaju saznajte OVDE!

TBF

TBF je jedna od najprogresivnijih i originalnijih muzičkih priča na Balkanu. Počeli su kao hip hop sastav 1991. godine i menjali formu i razvijali zvuk do 1997. kada su izdali svoj prvi album pod imenom Ping Pong. Nakon toga dolazi do njihovog uspona, formiranja posebnog muzičkog izražaja i velike popularnosti na ovim prostorima. Iza sebe imaju sedam studijskih izdanja koja su zaslužila samo najveće nagrade diskografije i kritike.

Sledeća tri albuma izdali su za Menart diskografsku kuću, a baš treći album pod imenom „Maxon Universal“ iz 2005. godine potvrdio je njihov status jednog od najuspešnijih i priznatijih bendova u regionu. Nakon „Uskladimo toplomjere“, spomenutog Maxona i „Galerije Tutnplok“, TBF izdaju live album „Perpetum fritule“ iz zagrebačke Močvare.

Album „Pistaccio Metallic“ je 2011. godine isporučio četiri velika hita, „Mater“, „Uvik kontra“, „Veseljko“ i „Grad spava“. Bend potvrđuje svoju kvalitetu sjajnim live izvedbama na dvoranskoj turneji, a od tada nisu stali sa svirkama i radili neke značajnije pauze. 2015. su publici predstavili još jedan sjajan album „Danas sutra“ i nastavili oduševljavati brojne fanove širom regiona. U ovom trenutku su na turneji koja, za sada, u aktualnoj godini broji već oko tridesetak nastupa.

Više o događaju saznajte OVDE!

Balaševićev koncert u Novom Sadu prvo zabranjen, pa odobren

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

15 Shares
Share via
Copy link