Magazin

Krenuo kroz planine i sneg da ne bi morao u karantin – pronađen smrznut i ljut što je ‘provaljen’

svedska planine prelazak granice

Švedske spasilačke službe jedva su spasile živu glavu jednom norveškom državljaninu, koji je na skijama i kroz planine pokušao da pređe granicu između dve zemlje, a sve kako bi izbegao restriktivne mere u Norveškoj. Međutim, loše vreme osujetilo mu je odveć rizičan plan.

– Želeo je da se vrati u Norvešku po neka dokumenta pošto radi na projektu u Švedskoj. Ali kako bi izbegao mere, odlučio je da pređe granicu kroz planine – rekao je Trond Helge Roning iz norveške spasilačke grupe, preneo je BBC.

Roning, koji živi u norveškom selu Tajdal, dodao je da je skijaš, u ranim pedesetim godinama, bio “skroz mokar i hladan kada su ga pronašli, ali i ljut i iznerviran što mu je propao poduhvat”.

Skijaš je u subotu krenuo ka domovini i planirao je da pređe oko 40 kilometara, međutim, loše vreme ga je uhvatilo na 25. kilometru.

Prvo ga je spasao lokalni odgajivač irvasa, koji ga je potom ostavio sa dvojicom pecaroša na obližnjem jezeru, pre nego što je naišla spasilačka grupa.

Norvežanin je hteo da zaobiđe mere prema kojima je trebalo na granici da pokaže negativan test na kovid, a onda bi morao da ostane 10 dana u karantinu.

Sada ga izolacija svakako čeka, ali i razgovor sa policijom.

Izvor: sportskiportal.rs

Najgora osoba na svetu lažirala da ima rak da bi joj drugarice platile venčanje

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

198 Shares
198 Shares
Share via
Copy link