Srbija Vesti

Suzana Vasiljević nabacila 5. funkciju, sada je i članica Saveta FDU

suzana-vasiljevic

Savetnica predsednika Srbije Suzana Vasiljević imenovana je za članicu Saveta Fakulteta dramskih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu.

Kako je objavljeno u Službenom glasniku, ta odluka usvojena je 2. decembra na sednici Vlade Srbije. U isto vreme sa te pozicije razrešena Tamara Vučković Manojlović, koja je inače upravnica Jugoslovenskog dramskog pozorišta, piše Nova.

Ovo će Suzani Vasiljević biti peta funkcija, a na nju je postavljena na predlog osnivača.

Vasiljević je inače najbliža saradnica predsednika Aleksandra Vučić. Njihova saradnja počela je još 2012, u vreme kada je on obavljao funkciju ministra odbrane.

Osim što je savetnica za medije predsednika države, ona je i članica Nadzornog odbora Er Srbije. Od 2019. godine je i članica Upravnog odbora Košarkaškog saveza Srbije.

Kada je postavljena na tu funkciju, ona je izjavila da je imenovana na predlog Košarkaškog saveza Srbije.

– Imenovana sam s idejom da na Svetskom prvenstvu košarkaše, njihov ugled i uticaj, kao i u ostalim sportskim takmičenjima, iskoristimo za promociju Srbije i da ih uključimo u sve marketinške aktivnosti koje za cilj imaju podizanje ugleda zemlje u svetu. Funkciju obavljam bez ikakve nadoknade – navela je Suzana Vasiljević za Insajder i istakla da joj je to velika čast.

Krajem aprila ove godine postavljena je i za članicu Upravnog odbora Beogradske filharmonije.

U njenoj biografiji između ostalog piše da je studirala novinarstvo i germanistiku u Berlinu i filmsku i televizijsku kameru na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Suzana Vasiljević u Vučićevoj zemlji blagostanja: Srbija je danas demokratska zemlja

122 Shares
122 Shares
Share via
Copy link