toplotni talas
Magazin

Suviše je toplo za kršenja zakona, pričekajte da malo za’ladi

Policija američke savezne države Masačusets izdala je neverovatan apel, u kojem poziva građane da se uzdrže od kriminalnih aktivnosti u narednih nekoliko dana, zbog toplotnog talasa koji je pogodio to područje, javlja CNN.

„Jednostavno je suviše toplo za kršenje zakona“, navela je policija u gradu Brejntri u Masačusetsu i preporučila građanima da za vreme vrućina ostanu u zatvorenom i obustave nezakonite radnje dok ne bude hladnije.

Policija je preporučila gledanje serija, igranje igrica ili vežbanje karatea kod kuće navodeći da će „naredni sastanak (sa izgrednicima) biti verovatno u ponedeljak“ kad će zahladneti.

apel policije

Najmanje tri osobe preminule su od vrućina u SAD, gde je u Njujorku i Vašingtonu zabeleženo do 38 stepeni Celzijusa. Talas toplote u centralnom delu SAD i na atlantskoj obali bi trebalo da traje do nedelje uveče po lokalnom vremenu.

Američke vlasti navele su da bi danas temperatura na pojedinim mestima mogla da bude do 45 stepeni zbog čega se građanima savetuje da ograniče aktivnosti na otvorenom.

Srpski policajac sme da upotrebi elektrošoker na trudnicama i mentalno obolelima

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku