Lifestyle Vesti Novi Sad

Susret oldtajmera u Novom Sadu

Predstavnici YU AMK Veteran Novi Sad su i ove godine organizovali tradicionalnu vožnju oldtajmera. Na skupu je učestvovalo 80 automobila i 20 motora.

Na susret su došli članovi kluba iz Srbije, ali i posetioci iz inostranstva. Jedan od organizatora skupa Uroš Kušić kaže da je ovo dobra prilika za druženje, ali i za razmenu iskustava o vozilima.

– Skup se organizuje svake godine poslednjeg vikenda u avgustu. Naš klub je drugi u Srbiji koji je počeo sa ovom praksom. Osim učesnika iz Srbije, i ove godine imamo goste iz Nemačke, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske i Švajcarske. Pored dobrog druženja i zanimljivih razgovora, ovde uvek i naučimo nešto novo o vozilima –  objašnjava Kušić.

oldtajmeri-5

Učesnici skupa su danas imali priliku da uživaju u vožnji od Novog Sada do Bečeja. Nakon toga, u Bečeju je održana izložba oldtajmera, a posle su se zaputili i do dvorca Fantasta u kojem su pravili pauzu. Povorku ovih vozila istorijske vrednosti oduševljeno je ispratio veliki broj ljudi.

oldtajmeri-1

Za kraj priređena je i izložba starovremenih vozila ispred tržnog centra Big. Nisu samo posetioci razgledali automobile, to su radili i sami učesnici koji su usput i delili savete jedni drugima.

– Već treću godinu dolazim na ovaj susret i nije mi dosadilo. Volim da sretnem ljude koje zanimaju iste stvari kao i mene, da podelim sa njima neke zanimljive priče i dogodovštine, a da se i uz to dobro zabavim i uživam u razgledanju pravih automobila – kaže jedan od učesnika skupa.

oldtajmeri-4

Susret oldtajmera i ove godine traje 3 dana. Sutra će posetioci u pola 12 moći da prisustvuju  i ispitu spretnosti. Ovaj ispit se sastoji od poligona koji će biti postavljen ispred tržnog centra Big koji je i omogućio održavanje skupa.

oldtajmeri-3

 

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...

Share Follow Tweet Share Share