Srbija Vesti

3-godišnji dečak poginuo u sudaru automobila i voza na prelazu sa neispravnom signalizacijom

pruzni prelaz

Trogodišnje dete nastradalo je u utorak (30. novembar) uveče kada je teretni voz naleteo na putnički automobil na putnom prelazu na potesu između Osipaonice i Lugavčine, kod Smedereva.

Kako pišu Novosti, dečak star tri godine sa teškim povredama prevezen je kolima hitne pomoći u smederevsku bolnicu.

– Dete je u bolnicu stiglo bez znakova života, pokušana je reanimacija, ali bez uspeha. Stariji čovek je sa teškim, višestrukim povredama opasnim po život, prebačen tokom noći na Urgentni centar u Beogradu – rečeno je Novostima u OB „Sveti Luka“ u Smederevu.

Do udesa je došlo na putnom prelazu obezbeđenom vertikalnom drumskom signalizacijom. Na lice mesta izašli su pripadnici MUP-a i zajednička železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja, koja će utvrditi detalje nesreće.

Međutim, meštani Ralje kod Smedereva ogorčeni su zbog saobraćajne nesreće koja se dogodila u njihovom mestu, jer tvrde da na njemu ne radi ni rampa ni svetlosna signalizacija.

Kako kažu, stalno se događa da putnički i teretni vozovi prolaze dok je rampa podignuta i da samo pukom srećom nesreće nisu svakodnevne.

Čitalac portala Nova poslao je i snimak, nastao pre nekoliko dana, a na kom se jasno vidi da je rampa podignuta u trenutku dok prolazi teretni voz.

Pomenuti snimak možete pogledati OVDE!

Bračni par iz Srbije iskočio iz voza u pokretu jer nisu izašli na pravoj stanici

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

44 Shares
Share via
Copy link