Srbija Vesti

Studenti spremaju protest ispred TV Hepi zbog uvrede da se prodaju za 1000 dinara

cuta i maric

Studenti pripremaju protest ispred Hepi televizije, jer su uvređeni izjavom voditeljke jutarnjeg programa Aleksandre Brčić.

Kako je javio portal Direktno.rs, njihovoj redakciji su se sinoć kasno javili brojni studenti i najavili organizovanje protesta za danas.

Voditeljka je, naime, rekla kako je opšte poznato da studenti izlaze na proteste za 1000 dinara. Ona je to navela kao kontra-argument  Aleksandru Jovanoviću Ćuti i njegovoj konstataciji o brojnosti studenata i građana na blokadama puteva.

Ćuta je odmah i oštro osudio njenu izjavi, poručivši joj da treba da je bude sramota.

Reakcije su se prelile na Tviter.

– Kaže voditeljka na Hepiju da je studentima plaćeno 1.000 dinara da izađu na proteste protiv Rio Tinta. Meni kao studentu, koji je bio tu, ovo jako vređa inteligenciju. Pozivam sve studente da u nedelju pokažemo: da nismo uspavani, da se ne prodajemo i da zaslužujemo pristojnu Srbiju – poručuje Uroš Obućina, student prava na Tviteru.

– Uvreda je velika i u najmanju ruku zaslužuje javno izvinjenje dotične osobe i uredništva te televizije. Mogli bi ste ih lako na to naterati. Mislim da će biti dovoljna samo pretnja demonstracijom studentske sile – odgovara mu jedan tviteraš.

Reagujući na ove navode s TV Hepi studentkinja arheologije na beogradskom Filozofskom fakultetu Maša Bogović kaže da je „tužno to što osoba koja radi na nacionalnoj frekvenciji ima tako ružno mišljenje o mladim ljudima“.

– Umesto ovakvih izjava, produktivnije bi bilo da podstakne mlade ljude na promene, jer bi mi ipak trebalo da budemo pokretači pozitivne struje – rekla je Bogović za Danas.

Pretučeni novosadski studenti: Terali su nas da kažemo da smo dobili pare za proteste

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

8.6K Shares
8.6K Shares
Share via
Copy link