Magazin Srbija

Otkazan štrajk 4 sindikata u Krušiku – poslodavci im obećali ispunjenje zahteva

krušik
Foto: Đorđe Đoković

Štrajk upozorenja u HK Krušik, koji je bio zakazan za danas  nije održan jer su predstvanici četiri reprezentativna fabrička sindikata i poslovodstvo fabrike postigli dogovor u vezi tri sindikalna zahteva – ukidaje negativne stimulacije, povećanja cene radnog sata i regulisanje otežanih uslova rada, saopšteno je na konferenciji za novinare četiri sindikta.

Prema rečima predsednika Štrajkačkog odbora Gorana Trifunovića, predstavnika sindikata Sloga, dogovoreno je da se ukine negativna stimulacija počevši od februarske zarade, koja se isplaćuje u martu.

Povećanje cene radnog sata se odlaže do poslednjeg kvartala 2022. godine.

Predstavnici sindikata i rukovodstva fabrike će u narednom periodu nastaviti razgovor sa ciljem definisanja iznosa povećanja cene rada, kao i o mogućnostima za povećanje i ranije, u zavisnosti od ostvarenih rezultaa poslovanja kompanije.

Što se tiče trećeg zahteva regulisanja otežanih uslova rada dogovoreno je da će to pitanje najpre biti razmatrano za tri najzahtevnije celine, da se do 15. marta ove godine pripremi predlog za pregovore sa sindikatima.

Nakon postizanja dogovora za tri celine – „fosfor“, „livnica“ i „prese“ u vojnom delu, biće nastavljeno rešavanje otežanih uslova i za ostale delove fabrike.

Goran Trifunović je rekao da je poslovodstvo Krušika predstvanike četiri sindikata Sloga, ASNS, Nezavisnost i Sindikalna organizacija Krušik, sinoć oko pola devet pozvalo na sastanak kome su prisustvovali i državni sekretar u Miistarstvu odbrane Branko Živanović i predsednik Nadzornog odbora HK Krušik pukovnik Veljko Petrović.

Na satanku zbog službenog puta nije bila v.d. ditrektora fabrike Jovanka Andrić.

Radnici Krušika izražavaju „bojazan“ i skeptični su da će ovaj dogovor četiri reprezentativna sindikata, poslovodstva Krušika i predstvanik Ministarstva odbrane biti ispoštovan posle 3. aprila, sumnjajući da su ta obećanja pred izbore. Međutim, sindikalci veruju da će dogovor biti ispoštovan.

– Ozbiljni smo ljudi, ozbiljno smo prihvatili sinoćni sastanak. Sudeći prema obećanju državnog sekretara u Miistarstvu odbrane Branka Živanovića verujem da će se dogovor ispoštovati – rekao je prdsednik Štrajkačkog odbora Goran Trifunović.

Izvor: Kolubarske

Uzbunjivač iz Krušika podržao blokadu u Beogradu – dočekali ga aplauzom

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

84 Shares
Share via
Copy link