Magazin

Baka i deka ujutru upale stari TV, a selo ostane bez interneta – svaki dan, godinu i po dana

stari par stari tv

Stariji supružnici iz jednog malog sela u Velsu punih 18 meseci zadavali su glavobolje svojim komšijama, tako što su im nesvesno blokirali internet signal.

Naime, Alun (67) i Elejn Ris (63) nisu imali predstavu da njihov stari televizor izaziva smetnje na internet mreži i čitavom selu blokira signal. Prekid bi počinjao svakog jutra u 7 sati i trajao bi tokom čitavog dana – i tako punih 18 meseci!

Operateri su više puta izlazili na teren po prijavi korisnika, ali nikada ne bi ustanovili da postoji problem na mreži, sve dok jednog dana nisu pronašli “ometač” i to u kući porodice Ris, piše portal Telegraf.

Ispostavilo se da bi vremešni bračni par svakog jutra u 7 sati uključivao televizor u svojoj spavaćoj sobi kako bi gledali jutarnji program, tada bi u čitavom selu počeli problemi sa internetom. Ispostavilo se da je uređaj stvarao impulsni šum visokog nivoa, što je stvaralo smetnje na celoj mreži.

I kad god bi baba i deda krenuli da gledaju jutarnji program, internet bi “umro” u čitavom selu!

Inženjeri internet operatera 18 meseci su proveravali apsolutno svaki kabl, razvodnu kutiju i instalaciju u čitavom selu. Međutim, nikada nisu mogli da pronađu gde se nalazi “prekid”. Na kraju je na teren izašao ekspertski tim sa posebnim meračima, koji je i otkrio da stari TV aparat u kući porodice Ris pravi pometnju na čitavoj mreži.

– Čim smo objasnili Risovima o čemu se radi odmah su pristali da izbace stari televizor i kupe nov – saopštili su inženjeri. Od kako su Risovi isključili stari televizor, niko više u selu nije imao problema sa internetom, prenosi Daily Mail.

– Ko bi rekao. Mi samo volimo da gledamo jutarnji program. Ni slutili nismo da smo izvor svih muka naših komšija – rekli su Risovi.

Stručnjaci da objašnjavaju da brojni električni aparati, od svetla preko mikrotalasni do sigurnosnih kamera, mogu da utiču na internet konekciju. Zato svima savetuju da kupuju ispravne aparate kod proverenih dobavljača.

Dva 10-godišnjaka isekli WiFi na nastavnikovoj kući kako im ne bi slao domaći

Dragana Vidić

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

PARTNERI SAJTA


379 Shares
379 Shares
Share via
Copy link