Magazin Svet

Starački dom proglasio ženu mrtvom i stavio je u vreću, pogrebnici otkrili da je živa

starija-zena-ruke

U SAD došlo je do velikog propusta u jednom staračkom domu u kom su ženu koja je bila živa proglasili mrtvom.

Starački dom u Ajovi kažnjen je sa 10.000 dolara nakon što su u pogrebnom poduzeću otkrili da je žena koja im je poslata u vreći još uvek živa.

Odeljenje za inspekcije i žalbe u saveznoj državi Ajova je potvrdilo da je 66-godišnja žena 3. januara proglašena mrtvom u staračkom domu Glen Oaks u Urbandejlu koji se brine o obolelima od Alchajmerove bolesti, prenosi Telegraf.

Žena, čije ime nije objavljeno, imala je ranu demenciju, anksioznost i depresiju. Stavljena je u vreću za telo s patentnim zatvaračem i odvedena u pogrebno poduzeće, gde su radnici ustanovili da diše i pozvali hitnu pomoć.

Odvedena je u bolnicu, gde je disala, ali nije reagovala na pozive, piše Sky News.

Žena je na kraju ponovo vraćena u starački dom, gde je i umrla 5. januara.

Članica osoblja Glen Oaksa koja je radila 12-satnu smenu i bila u timu koji je brinuo o ženi je rekla istražiteljima da je 3. januara prijavila medicinskoj sestri da žena ne diše i nema puls.

Medicinska sestra takođe nije mogla da pronađe puls i potvrdila je da žena ne diše.

Žena je proglašena mrtvom oko 6:30 ujutro po lokalnom vremenu, otprilike 90 minuta nakon što je članica osoblja prvi put prijavila da žena ne daje znakove života.

Radnik pogrebnog poduzeća i druga medicinska sestra koji su ženu stavili u vreću za telo i vozilo pogrebnog poduzeća oko sat vremena kasnije takođe nisu pronašli znakove života.

Lisa Istmen, izvršna direktorka staračkog doma Glen Oaks, u saopštenju je navela da centar duboko brine o svojim štićenicima te da je i dalje predan pružanju nege osobama koje su pri kraju životnog puta.

Iz policijske uprave su objavili da ne planiraju da podnesu krivične prijave zbog ovog slučaja.

Starački dom iz Beograda pod proverom policije zbog jezivih fotografija štićenice

oznake
Share via
Copy link