Beograd Magazin

Stanari presreli naprednjake na krovu: Drugi put nećete sići

Stanari zgrade u ulici Mike Alasa u Beogradu napravili su sinoć sačekušu aktivistima SNS koji su ušli u njihovu zgradu i popeli se na krov sa namerom da odatle pale bakllje, bacaju petarde i skandiraju opozicionom lideru Draganu Đilasu.

Stanari zgrade su ih dočekali na izlazu sa krova, na kojem se nalazi terasa.

Inače, aktivisti SNS nekoliko noći zaredom organizuju kotraproteste kao odgovor na akciju “Bukom protiv diktature” kojom građani lupanjem u šerpe, pištaljkama i muzikom sa razglasa iskazuju nezadovoljstvo ovim režimom.

Aktivisti SNS-a dobijali su prethodnih dana pozive preko instagram profila Asocijacije mladih da nadjačaju protest u 20.05, gde im je naglašavano u kojim krajevima Beograda i Srbije imaju zakazan “performans”, prenosi Nova.

Naprednjaci su ulazili u zgrade i peli se na krovove solitera, odakle su palili baklje i puštali patriotske pesme preko razglasa, a potom skandirali opozicionom lideru Draganu Đilasu.

Nezadovoljni građani su danima putem društvenih mreža iskazivali nezadovoljstvo i delili svoja iskustva sa takvom vrstom uznemiravanja, čak su pozivali policiju i medije kako bi stali na put aktivnostima stranke na vlasti.

Jedan takav slučaj zabeležen je sinoć na Dorćolu, što možete pogledati u videu:

Policija spasavala huligane od revoltiranih građana

980 Shares
980 Shares
Share via
Copy link