Magazin Novi Sad

Za 300 € u Karlovcima iz kreveta pravite zapršku, a da se popnete do stana treba vam kurs alpinizma

stan-karlovci
PrtSc/Facebook

Cene nekretnina u Beogradu i Novom Sadu, bilo da je u pitanju stan za izdavanje ili prodaju, otišle su vrtoglavom brzinom u nebo.

Stanodavci kao razloge podizanja najma na bezobrazno visok nivo uglavnom navode poskupljenje energenata, hrane, goriva, pucvala i kamenja ako treba, iako svi znamo da većina, svaka čast poštenim izuzecima, cenu  formira, od dolaska Rusa i Ukrajinaca koji su utočište pronašli u Srbiji seleći se zbog ratnih sukoba, po sistemu ‘ko da više’

Jeste, sve je poskupelo, ali plate u Srbiji porasle nisu, pa se dešava da stanari koji nemaju pun džep para, zbog nenormalno visokih kirija dobijaju šut-kartu iz stana i posle višegodišnjeg najma, a stanodavci lepe pare zarade na tuđoj nevolji.

Osim u srpskoj Atini i glavnom gradu, trend izdavanja raznih rupa, krš stanova, kućica za ptice, zastakljenih terasa i memljivih podruma za velike novce postalo je trend i u većim gradovima Srbije, po sistemu ‘kad mogu svi možemo i mi’.

Trendseter stanodavac iz Sremskih Karlovaca danas je tako objavio oglas da izdaje garsonjeru u potkrovlju za jednu mlađu žensku osobu. Cena prava sitnica, 300 evra. Zašto je neophodno da osoba bude jedna, jasno nam je, ali i da bude mlađa i ženska nije potrebno navoditi razloge kad vidite slike predmetnog stana, pritom bez ikakvih aluzija na bilo šta osim eventualno na visinu i fizičku spremnost.

garsonjera-karlovci
PrtSc/Facebook

Možda bi veće šanse da preživi ovde imao neki Liliputanac alpinista, jer probijanje plafona glavom i akrobacije zvane penjanje uz stepenice koje vode u nebo su nezapamćen izazov za bilo koju osobu prosečne visine i kondicije. O krevetu iz kog iskačete pravo u sudoperu da ne govorimo.

stan-karlovci
PrtSc/Facebook

U komentarima ovog gospodina sa nerealnim zahtevima uopšte nisu štedeli, s pravom, članovi grupe za izdavanje stanova u kojoj je oglas i objavljen, te se može pročitati: ‘Romantika, vodiš ljubavi usput praviš zapršku za pasulj’, ‘Ležiš i kuvaš, katastrofa!’, ‘Ko da se popne ovde, nisam ja pavijan’, ‘Treba mi alpinistička oprema’…do ‘Kako te nije sramota? U Karlovcima ćumez 300 evra?’…

Najbolji je ipak zaključak: ‘Ovo je tavanovog tavana tavan…svašta ljudi stanom nazivaju…poludesmo.’

Novosađanin rekao „njet“ Rusima, neće da im izda stan, 2 godine ne povećava cenu studentima

Redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
145 Shares
145 Shares
Share via
Copy link