Lifestyle

Šta vaša omiljena obuća govori o vama?

Verovatno ste čuli da novi par cipela zaista može da usreći ženu. Naučno je dokazano da kupovina nečeg novog što nam se dopada utiče na naše raspoloženje i čini da se osećamo bolje. Takođe, izbor obuće definiše našu ličnost.

Nedavno sprovedene studije na Univerzitetu Kanzas potvrđuju da čak 90 odsto naše ličnosti može da se otkrije prema obući koju nosimo. To znači da vaš omiljeni par obuće daje mnogo više informacija o vama nego što to možete i da zamislite.

Omri Gilat je, zajedno sa timom psihologa, zamolio 63 studenta da analiziraju 208 slika obuće koja pripada različitim ljudima. Volonteri su trebali da odrede godine, pol, društveni status i neke od karakteristika ličnosti vlasnika prikazane obuće.

dnevni-horoskop-naturist

Evo zanimljivih rezultata:

Sportske patike

Izuzetno ste emotivno stabilni i gotovo nikad nemate napade panike. Kažu da ljudi poput vas stoje s obe noge na zemlji.

Starke

Vi ste veoma prijatna osoba, iako ste ponekad suviše ponositi. Vi ste klasičan “zauvek tinejdžer” tip ličnosti sa svojim slabostima ali i velikim mogućnostima.

Moderna obuća

Vi volite da kupujete stvari i to sebi možete i da priuštite. Vi ste prijatni, strastveni i, iako to zvuči kontradiktorno, konzervativni.

Baletanke/mokasine

Vas ne zanima šta drugi misle. Vi otvoreno izražavate svoje stavove iako ponekad imate problem u odnosima s drugim ljudima.

Kaubojke

Vi možete da budete agresivni, rezervisani, samoživi, pomalo sumnjičavi pa ipak veoma inteligentni i osetljivi.

Lakovane cipele

Vi ste pričljivi, ali i prilično oprezni. Volite glamur i veoma brinete o detaljima.

Animal print

Ukoliko nosite obuću od zmijske ili krokodilske kože ili pak neki leopard dezen, to govori da volite da privlačite pažnju. Nikad niste neprimećeni i to kod vas dolazi potpuno prirodno.

Visoke potpetice

Vi ste puni samopouzdanja i volite da privlačite pažnju. Ponekad umete da budete kapriciozni. Ipak, ukoliko nešto naumite, uradićete to na svoj način.

Obuća na platformu

Po prirodi ste veoma društveni. Vladate društvenim mrežama i uvek znate sve šta se dešava na Fejsbuku, Instagramu, Tviteru…

Udobna obuća

Ukoliko preferirate ovaj tip obuće i cenite udobnost, to znači da ste prijatna, staložena osoba koja ume da iznese svoje stavove jasno i bez preterivanja.

Dizajnerska obuća

Volite ove cipele iako vam baš i nije prijatno u njima? To znači da ste tiha osoba koja voli da izgleda dobro i da cenite različitost.

Joga vežbe koje će vas osloboditi treme

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link