Lifestyle

Šta sve možete naučiti besplatno preko interneta?

Edukacija osim vremena, rada i angažovanja zahteva i dosta novca. Na Internetu možete naći različite besplatne kurseve, od video lekcija o tome kako se slikaju nokti do dobijanja MBA i master diploma sa prestižnih fakulteta iz različitih delova sveta, sviranja instrumenata, ali i edukacije o tome kako da unapredite karijeru.

– Tokom studiranja sam počela paralelno da učim preko interneta o tome kako graditi karijeru, a imam dobru radnu disciplinu pa mi nije teško da svaki dan učim – kaže studentkinja iz Novog Sada Jelena Mikić i dodaje da se za ovakav vid učenja odlučila jer je besplatan i može da se savlada od kuće.

ucenje-internet-onlajn

Korisnicima interneta su dostupni i video snimci namenjeni edukaciji. Linkedu.tv je prva edukativna televizija u Srbiji, ali i u celom regionu. Oni mogu preko ove televizije da pomere granice obrazovanja, prošire znanja i unaprede karijeru. Linkedu.tv nudi edukaciju iz oblasti marketinga, IT-ja, ekonomije, menadžmenta, uspešnog vođenja karijere, preduzetništva, motivacije, dizajna, uspeha, ali i iz gradiva osnovne i srednje škole.

ucenje-internet-kursevi

– Linkedu.tv je projekat u fazi testiranja i predstavljaće mogućnost samostalnog odabira različitih programa edukacije po principu odloženog gledanja TV programa – kaže savetnik za poslovnu primenu interneta Dragan Varagić i dodaje da je onlajn edukacija važna zbog dostupnosti i mogućnosti da se uči iz veoma relevantnih domaćih i svetskih izvora.

Postoje i različiti kursevi za učenje jezika onlajn kao što je aplikacija “Duolingo” koja omogućava savladavanje stranih jezika kroz “igranje igrice”.

–  Ovakvo učenje mi inače oduzima dva sata dnevno, ali sam trenutno odustala, jer mi je teško da sebe nateram da učim – kaže korisnica aplikacije Slađana Mašić.

Marina Mandažić

Čitajte Luftiku na Google vestima

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

12 Shares
Share via
Copy link