Novi Sad

Šta posle tri dana EXIT-a Danci misle o našoj zemlji

Exit festival na Petrovaradinskoj tvrđavi svake godine poseti više desetina hiljada ljudi, a među posetiocima je uvek i veliki broj stranaca iz svih delova sveta.

Dva državljana Danske otkrili su nam kako su sasvim slučajno čuli za Exit i kakav su utisak stekli o Srbiji posle dva dana boravka u našoj zemlji.

Maks Emil (25) i Anders Kolind (25), plavušani sa plavim očima na Exit su došli igrom slučaja jer, kako su nam ispričali, karte za festival „Colors of Ostrava“ u Češkoj bile su veoma brzo rasprodate i oni nisu stigli da ih kupe.

– Ja sam bio okupiran poslom, on ispitima i nismo mislili na karte na vreme. Hteli smo da idemo na neki festival, gledali smo na internetu evropske festivale i Exit je jednostavno konstantno izlazio. Kada smo videli ko sve nastupa, a sa obzirom na to da nikada nismo bili u Srbiji, rekli smo da moramo da dođemo – kaže Maks.

Međutim, put nije bio nimalo lak.

– Putovali smo vozom 24 sata, sa kesama u rukama. Došli smo u četvrak u Novi Sad, ali smo pre toga bili u Beogradu i vau! Beograd je epicentar provoda i sjajno smo se proveli – kaže Maks.

O Srbiji, kažu oni, nisu znali šta da misle jer „ljudi svasta pričaju“, ali sada već nakon Beograda i tri dana u Novom Sadu o poseti imaju samo lepe reči za prepričavanje prijateljima u Danskoj.

Mladići se ne zaustavljaju ni nakon Exita. Odlučili su sutra da odu na letovanje u Crnu Goru.

– Idemo u ponedeljak u Budvu. Nismo znali ništa o gradu, ali smo malo istražili i videli da je atmosfera leti prava za nas mlade – rekao je Maks.

Prvi dan Exit festivala iz ugla jedne Novosađanke

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

114 Shares
114 Shares
Share via
Copy link