Festivali Lifestyle Novi Sad

Šta jedu, piju i izvoljevaju zvezde ovogodišnjeg Exita

Fanove muzičkih zvezda vrlo često zanima šza njihovi idoli jedu, piju, čime prekraćuju vreme i kako se opuštaju na dugim i psihifizički zahtevnim koncertnim turnejama.

Brojni mitovi kruže oko toga ko je kakvog i koliko skupocenog šampanjca naručio, pa prolio, koliko su  izvođači bili bahati u svojim zahtevima i da li su zahtevali nešto nelegalno.

Exit Festival svake godine objavi rajder listu izvođača koji će nastupiti na Petrovaradinskoj tvrđavi, pa se neretko ruše mitovi o zahtevnim i razmaženim zvezdama.

Popularni Migosi će u Srbiju stići dan pred nastup na Exitu kako bi se upoznali sa državom u kojoj ranije nisu nastupali. Oni su od protokola zatražili četiri flaše luksuznih šampanjaca, mirisne sveće, a prezalogajiće pikantna pileća krilca.

Po svemu sudeći, napitak od kombuhe je popularan među muzičarima. On se nalazi na rajder listi art-pop umetnice Fever Ray, kantautorke LP, ali i veterana rege scene Zigija Marlija, koji će, između ostalog, posetiti i spomenik podignut u čast njegovom ocu Bobu Marliju koji se nalazi u Banatskom Sokolcu.

Grejs Džouns se drži svojih ekstravagancija. Ona će dobiti sopstvenu garderobu dekorisanu mirišljavim ljiljanima i orhidejama. Ikona iz kultnog Studija 54 tražila je usoljenje školjke, francusko vino i šampanjac, ali i najkvalitetniji suši.

Mladi di-džej Martin Gariks će se možda naći u udžbenicima novog obrazovnog smera na jednom privatnom fakultetu, ali je za svoj nastup na Exit Festivalu zatražio, ni više ni manje, crne majice, bokserice, čarape i omiljenu marku voska za kosu.

Dejvid Geta koji je i ranije nastupao na Exitu i dalje ima skromne zahteve. Napomenuo je samo da je alergičan na luk, da izbegava brzu hranu i da ima veliku želju da isproba lokalna craft piva.

S druge strane, zvezda u usponu Alice Merton je zamolila za perece i selekciju gumenih medvedića.

Exit festival počinje u četvrtak, 12. jula i trajaće do nedelje, 15. jula. Na njemu će nastupiti poznati izvođači kao što su Migos, Fever Ray, LP, Dejvid Geta, Zigi Marli, Frenč Montana, a tu su i domaći izvođači kao što su Atheist Rap, Bad Copy, Bajaga, Anton i Hevi Hipi Bejbi, Bojana Vunturišević…

Kako stranci vide Novi Sad i Exit u 20 slika

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


Share via
Copy link