Srbija

Srpski Maldivi u srcu Vojvodine – plaža ko u raju, voda topla i plitka (FOTO)

Jezero Tikvara
Foto: Nemanja Vukić/mojnovisad.com

Iako Srbija nema more, plaži joj ne manjka… Ona Bačkoj Palanci svakako je vredna pažnje. Udaljena  od Beograda svega 133 kilometara i idelna je lokacija za jedan vikend beg iz grada. Nalazi se na levoj obali Dunava i nudi pravi doživljaj Vojvodine.

U pitanju je plaža na jezeru Tikvara na kome postoje sve ugodnosti  – od tuša, kabina za presvlačenje i uređenog prostora za igru i odmor.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Drazen Nesic (@drazenesic)

Na ulasku u opštinu Bačka Palanka iz pravca Novog Sada, prvo nailazite na Čelarevo, mesto nazvano po narodnom heroju Jugoslavije Zdravku Čelaru, a koje se ranije zvalo Čib, a na jednom od malobrojnih skretanja sa glavnog puta, tik uz mesnu crkvu, nalazi se dvorac „Dunđerski“. Njega je kupio grof Lazar Dunđerski 1882. godine, a kažu da je baš želeo da tu kupi imanje i podigne malu pivaru.

Zanimljivo je da se Bačka Palanka sa svojih 14 naselja prostire većinski na teritoriji Bačke i svojim manjim delom na teritoriji Srema. Prirodnu granicu među pokrajinskim regionima predstavlja Dunav, presecajući i opštinu. Na obalama tog dela Dunava posebno se izdvaja Tikvara.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Drazen Nesic (@drazenesic)

Reč je o jezeru na Dunavu, u kom je voda topla, plitka i idealna za decu. Plaža je izuzetno lepo uređena, sa sve tuševima i kabinama za prevlačenje.

A upravo je ova plaža idealno mesto za vikend beg, daleko od gradske buke, u opuštenoj atmosferi vojvođanske ravnice.

Ako se odlučite da provedete dan u ovom kraju, možete da posetite i Specijalni rezervat prirode – Bagremaru, koja svojom čistom prirodom čini pravo mesto za piknik i uživanje u zelenilu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Drazen Nesic (@drazenesic)

Bilo da putujete sami ili sa decom, ovaj kraj nudi mnogo toga, a sasvim sigurno ćete se vratiti „napunjenih baterija“.

Izvor: zena.blic.rs

Ovo jezero zovu srpski Karibi, tirkizna voda i prizori nestvarne lepote na 30 km od Novog Sada

Luftika redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

580 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap