Magazin

Srpska učiteljica danas radi kao šofer autobusa i Amerika je slavi kao heroja (VIDEO)

Nekadašnja učiteljica iz Prokuplja, danas vozačica autobusa u Milvokiju Irena Ivić ovih dana je heroj u SAD jer spasila bebu.

Ova Srpkinja spasila je dete od godinu dana u Milvokiju koje je bosonogo, po hladnom vremenu, hodalo po ulici dok je na sebi imalo samo bodi i pelenu.

Herojska reakcija i majčinski instinkt

Uoči Božića, 22. decembra, Irena je vozila preko nadvožnjaka kada je uočila bosu bebu, u zekici i peleni, kako se brzo približava raskrsnici po ledenom vremenu.

Irena je zaustavila autobus, pretrčala ulicu i uhvatila dete. Uzela ga je i unela u autobus, a jedna putnica je ponudila svoju zimsku jakno kako bi se dete uvilo u nju i ugrejalo.

Sve ovo je zabeleženo u videu koji je objavio Okružni prevozni sistem Milvokija, a preneo CNN.

Beba od godinu dana i po dana je bila uplašena, i bilo joj je hladno, ali, kako je saopštila policija, nije bila povređena.

Herojski čin kojem se poklonila Amerika

Irena je, naravno, za javno pohvaljena za svoje herojstvo, a obraćajući se okupljenima na ceremoniji organizovanoj u njenu čast, rekla je da je „srećna što je bila u pravo vreme na pravom mestu“.

– Obožavam decu. Bila sam učiteljica, i imam svoju decu, baš sam srećna što sam mogla da pomognem ovom slatkom nevinom detetu – rekla je Irena.

Ivićeva je s detetom u krilu, pozvala nadležne službe i čekala da oni dođu. Kada su došli policajci i vatrogasci, preuzeli su dete, a kasnije se otkrilo da je majka ostavila dete samo u dvorištu.

Socijalne službe su dete predale ocu.

Vlasti su istakle da je dete staro 19 meseci, ali njegovo ime nije otkriveno. Policija je saopštila da je majka, najverovatnije imala psihičkih problema, zbog čega je dete bilo nenadzirano.

Kako je medicinska sestra iz Novog Sada postala naš heroj godine

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

580 Shares
580 Shares
Share via
Copy link