Magazin Putovanja

Petočlana porodica iz Srbije smeštena u bolnicu na Lefkadi zbog virusa korona

lefkada

Petočlanoj porodici iz Srbije, koja je bila na odmoru na Lefkadi, testiranjem je utvrđeno da je pozitivna na virus kovid-19 i u ponedeljak svi su smešteni u Univerzitetsku bolnicu u gradu Janjini, u severozapadnom delu te zemlje.

Roditelji su smešteni u Specijalnom odeljenju namenjenom za pacijente kovid-19, dok je troje maloletne dece, koji pokazuju blage simptome, smešteno na Pedijatrijsku kliniku iste bolnice, navodi sajt grčke televizije Skaj.

Grčke vlasti planiraju ukidanje zabrane letova iz određenih zemalja visokog rizika, ali sa novim merama u cilju sprečavanja širenja virusa.

Grčka pooštrava inspekcije na kopnenim granicama, te će od sutra u tu zemlju moći samo putnici sa negativnim rezultatima PCR testa i to samo kroz granični prelaz Kulata-Promahonas, na grčko-bugarskoj granici, navodi Katimerini.

U prvih 11 dana jula, grčke vlasti su zabeležile četiri puta više pozitivnih testova na korona virus na kopnenim granicama, nego na atinskom aerodromu.

Studiju koja je sproveo profesor sa solunskog univerziteta Aristotel Dimostenis Sarigijanis predviđa porast slučajeva zaraženih do kraja jula.

U studiji se upozorava na povećanje broja zaraženih za 5.200 do kraja jula i 8.000 do kraja avgusta, prenosi grčki list Katimerini.

Građani Evije u strahu od koronavirusa teraju srpske turiste

Izvor: B92

Dragana Krstić

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

30 Shares
Share via
Copy link