Magazin

Srpska influenserka promenila pol: Od kad sam žena više plačem i više histerišem

nikolina-kovacevic-promena-pola
Foto: Printscreen

Nikolina Kovačević, jutjuberka i influenserka, ispričala je u svom novom videu da je nakon devet godina čekanja konačno promenila pol.

 

Rođena je kao muškarac, a nakon što je prošla sve potrebne procene psihijatara i drugih lekara, postala je žena.

Nikolina je istakla da je operaciju želela otkako je saznala da je moguće promeniti pol, tačnije od desete godine života. Sa 16 godina počela je željno da iščekuje operaciju, kada je konačno prihvatila sebe, prenosi B92.

Smatra da joj je operacija bila potrebna.

– Želim da ne moram da nosim steznik, da mogu normalno da obučem bikini, da mogu da se presvučem pred drugaricom, da ne moram da se krijem i stidim, ali čak i da mogu da se opustim sa partnerom, jer mi je moj polni organ stvarao veliku blokadu – rekla je Nikolina u Jutjub videu.

Ovaj proces nije ni malo jednostavan i zahteva striktne protokole i procene. Njen preobražaj trajao je godinama, a poslednje tri godine bila je na hormonima kako bi se pripremila za telo žene.

– Najteža mi je bila hormonska terapija, prvih šest meseci mi je bilo jako teško. Ljudi ne mogu da razumeju da se mi zaista promenimo, da počnemo da se osećamo kao taj pol. Od kad sam postala žena počela sam više da mislim, da patim, da imam više kompleksa, da više plačem, da budem više histerična – objašnjava Nikolina.

Ona je istakla da ju je porodica podržala u promeni pola, u emotivnom i u finansijskom smislu.

Operisao ju je doktor Miroslav Đorđević, urogenitalni hirurg, za kog je dobila preporuke od drugarice koja je takođe promenila pol.

U videu je otkrila i kako se oseća danas, kao žena.

– Želim da vam kažem da se osećam fantastično. Bolovi su prisutni, ali minimalno. Želim da kažem onima koji žele da promene pol, da se dobro pripreme psihički. Prva dva dana nako najveći problem psiha jer nemate više hormona. Kada vam dođu misli da li je to trebalo da uradite, treba da budete svesni da je to zbog nedostatka hormona – rekla je Nikolina.

Borite se i budete hrabri, poručila je ona na kraju ispovesti.

Zvezda Granda u procesu promena pola, Stefan promenio ime u Stefi Gazela

Čitajte Luftiku na Google vestima

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link