Srbija

Sremski Karlovci vinarije

Da li ste znali da mnogi Sremske Karlovce nazivaju gradom koji je živi i postojani muzej? Reč je o jednom izuzetnom gradiću smeštenom nadomak Fruške gore, gradiću jedinstvene atmosfere čiji je svaki kutak obeležen značajnim znamenitostima i neskvakidašnjim pričama. Ukoliko želite da na pravi način iskoristite svoje slobodno vreme, naša preporuka je da izdvojite jedan dan koji ćete provesti u Sremskim Karlovcima. Sigurno je da nećete biti nimalo razočarani.


Sremski Karlovci- biser srpske kulture i istorije

Sremski Karlovci su pravi dragulj naše bogate kulturne baštine. Izuzetno je malo gradova u Srbiji koji izgledaju pout Karlovaca i koji su toliko bogati kulturom i značajnim mestima. Iako su Karlovci malo mesto, kulturni život grada je neverovatno bogat. Nekoliko istaknutih muzeja, Patrijaršijski dvor, Karlovačka gimnazija, Saborna crkva Svetog Nikole i još mnoštvo drugih znamenitosti čekaju vas u ovom prelepom gradu. Iako je cela regija poznata po atrakcijama i popularnim izletištima, ne smemo zaboraviti i na odlične i istaknute karlovačke vinarije.

Vinarije u Sremskim Karlovcima

Ljubitelji kvalitetnih vina sigurno će biti oduševljeni karlovačkim vinogradima koji gaje i stvaraju najbolju vinovu lozu. Ceo prostor Vojvodine nadaleko je poznat po proizvodnji najboljeg vina, a Sremski Karlovci nimalo ne zaostaju za tim. Vinska tradicija severa naše zemlje je izuzetno jaka, tako da su vina vhrunskog kvaliteta. Upravo takva vina možete probati u Sremskim Karlovcima u kojima se već dug niz godina uspešno održava manifestacija Dani vina. Ova tradicionalna manifestacija jasno govori o tome koliko je vinska tradicija Karlovaca snažna. Sremski Karlovci vinarije su bajkovita mesta koja će vas sprovesti kroz viševekovnu tradiciju stvaranja vina.

Vinarija Kiš- iskusite vinsku bajku


Vinarija Kiš jedna je od poznatijih i istaknutijih vinarija ovog kraja. Vinarija se izuzetno ponosi svojim izvrsnim bermutom koji je osvojio mnoge nagrade i značajna priznanja. Ova vinarija predstavlja unikatan spoj kulture, lepote i vinske tradicije. Svako vino nosi u sebi jedinstvenu notu i priča posebnu priču. U vinariji Kiš stvaraju se najbolja vina koja su proizvod dugogodišnje vinske tradicije. Pored toga, vinarija Kiš neverovatno ceni sve svoje goste, tako da možete zakazati degustaciju odličnih vina koja su reskog ukusa i citrusnih nota. Izdvojili smo za vas najpopularnija vina vinarije Kiš:

  • Portugizer
  • Bermet crveni
  • Grašac Beli
  • Merlot

Vinarija Vinum- doživite savršeni miks ukusa


Vinarija Vinum još jedna je od značajnih vinarija ovog kraja. Iza uspeha vinarije Vinum stoji mnogo godina predanog i uspešnog rada koje je dalo izuzetno dobre rezultate. Slobodno možemo reći kako je vinarija Vinum jedno idealno mesto za sve hedoniste i ljubitelje dobrog, kvalitetnog vina. Ono što posebno izdvaja ovu vinariju jeste neobičan spoj modernog i tradicionalnog. Vinarija nikada nije napustila tradicionalne metode koji su osnova za proizvodnju najboljeg vina, ali je u isto vreme naučila kako da usvoji nove i savremene tekovine koji danas znatno olakšavaju samu proizvodnju vina. Izdvojili i najpoznatija vina ove vinarije:

  • Grašac Beli
  • Pinot Noir
  • Roze
  • Chardonnay
  • Bermut

Ovaj kratak tekst ne može vam sam verodostojno dočarati svu lepotu i magiju Sremskih Karlovaca. Kako bi ste zaista mogli da osetite i na pravi način doživite čaroliju ovog mesta potrebno je da ga što pre i posetite. Sremski Karlovci savršeni su za jednodnevni izlet ili kratak vikend odmor. Za koju god opciju da se odlučite nećete pogrešiti jer je reč o gradu koji je pravi raj za sve znatiželjne turiste. Nakon obilaska mnogobrojnih atrakcija ne zaboravite da svratite u neke od popularnih karlovačkih vinarija i da dozvolite sebi pravo uživanje u odličnim vinima.

Share via
Copy link