Balkan Magazin

Srbin koji je pobegao iz zatvora u Zagrebu pao s 4 tone kokaina, oteo mladića i radio s Kolumbijcima

sasa-begunac
Foto: MUP RS

U toku je utvrđivanje svih okolnosti koje su dovele do bega.

Zatvorenik star 33 godine, koji je u ekstradicionom istražnom zatvoru bio na osnovu rešenja Županijskog suda u Zagrebu, pobegao je prilikom povratka s ročišta održanog na zagrebačkom Opštinskom kaznenom sudu, izvestilo je tamošnje Ministarstvo pravosuđa i uprave.

Ministarstvo je dodalo da su o svemu obavešteni nadležna policijska uprava i sud. Kako mediji prenose, reč  je o srpskom državljaninu Radivoju Saši Vučkoviću koji čeka izručenje Italiji.

Ko je Vučković?

Radivoje Saša Vučković uhapšen je u junu u Zagrebu zajedno s Hrvatom Milanom M. zbog sumnje da su bili deo mreže koja je u Europu prokrijumčarila 4.3 tone kokaina. Povezani su s kolumbijskim Zalivskim klanom, a u Zagrebu je Radivoje Saša čekao izručenje Italiji.

On je javnosti postao poznat nakon otmice sina jednog biznismena 2010. godine u Beogradu.

– Vučković je bio deo sedmoročlane grupe koja je kod Hale sportova na Novom Beogradu otela mladića M.J. (18), kako bi od njegovog oca tražili otkup od 150.000 evra. Grupa je dolijala jer su ih kobnog dana snimile kamere, a mladića su namamili preko lažnog Facebook profila te im je policija ekspresno ušla u trag – rekao je izvor za Kurir, prenosi index.hr.

Vučković se, kako pišu mediji, preselio u Hrvatsku, gde je živeo poslednjih godina.

Akcija zaplene 4 tone kokaina

Inače, u međunarodnoj akciji koja je izvedena u saradnji s više evropskih policija, a u kojoj je uhapšen Radivoje Saša, zaplenjene su 4,3 tone kokaina vrednog 250 miliona evra.

U koordinaciji s policijama evropskih zemalja, u organizaciju su ubačeni prikriveni policijski istražitelji koji su glumili prevoznike droge. Tako su kontrolisali i na kraju zaplenili ukupno 19 pošiljki koje su iz Kolumbije došle do Italije, a težina pošiljki varirala bi od nekoliko kilograma do 600-700 kilograma.

Izvor: index.hr

Nezapamćena scena u Zagrebu, Srbin pred očima novinara pobegao iz zatvora

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link