soping pandorf
Magazin

Srbija je zemlja u kojoj se priča o pravima potrošača, a oni nemaju prava na život

Srbija je zaista zemlja čuda. U njoj se neprestano priča o potrošačkim pravima, a običan čovek nema osnovna prava na život.

Kako onda da verujemo u prava na nekakvu fer potrošnju, pita se portal Espreso.

Nisam patriota i nikakav Srbin

Zašto? Zato što je ovo zemlja u kojoj je vrhunski bezobrazluk apsolutno dozvoljen.

Dozvoljeno je da vam najbolji i najmoderniji model patika koje su hit ove godina naplate 150 evra, iako je to šest puta više od njihove realne vrednosti.

Patike koje ovde koštaju minimum 10.000 dinara, u Beču sam platila, pa jedva 30 evra. Štaviše, tri para platili smo manje od 75 evra. Ne na ulici, ne od šanera, već u ovlašćenom „Nike“ šopu.

Ko je ovde lud?

Kako se Austrijancima isplati da patike u Parndorfu prodaju za 30 evra, Najki original, a mi takve iste ovde „valjamo“ za više od 100 evra?!

Takođe se pitam kako se onda susednim zemljama isplati da nam daju i povrat PDV-a, pa nas te patike od 30 evra koštaju još manje?!

Šta nam daje Srbija?

Naša divna zemlja daje nam mogućnost da stvar koja u proizvodnji košta 15 evra, naplati i do 10 puta više. Jer – tako smo u mogućnosti.

Koga mrzi da se cima 500 kilometara i da tamo šopinguje za male pare, i još dobije povrat 18 odsto, neka lepo kupuje ovde.

Ko voli nek` izvoli. Ja vala neću!

A oni, ti giganti i njima slični, trpaće naše pare u džepove. I to ne bilo kakve pare. Sirotinjske, bre!

One krvave novčanice, koje ste zaradili rmbačeći po ceo dan za 200 evra da biste od polovine kupili patike. A od ostatka tog meseca možete da jedete leba i masti, eventualno preko malo vegete, jer se za više nema!

Šta Srbi jedu?

A kad smo kod toga šta ćemo da jedemo, pitam se, šta Srbi, osim go*ana jedu?

Jer, i tu nas varaju, kradu. Ma drpaju nas! Delju po ušima k’o mlade majmune.

Zato nam i pasulj naplate 400 dinara po kilogramu. Ta, nekad sirotinjska hrana, sad je i ona skupa. O mesu i ribi nema govora. Jer, svaka druga porodica u Srbiji sebi ne može da priušti da svakog dana jede meso!

Živimo u zemlji u kojoj se priča o zdravom životu, a u kojoj brokoli košta 300 dinara?!

Pa ako nam travu prodaju za 300 dinara, ni ne čudi što nas na krupnijim stvarima, tipa patikama, delju po ušima bez trunke kajanja!

Ne kupujem domaće

E, baš zato nisam nikakav patriota i ne želim da kupujem domaće, čak štaviše – ne želim da kupujem u Srbiji. Osim naravno, osnovnih potrepština bez kojih se je l’ te ne može.

Možete li da me krivite?

Tužan kraj Nikole Tesle kao večiti podsetnik koliko se svet ogrešio o njega

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Redakcija

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

1 Comment

Klikni da komentarišeš

  • Ja sam 2018. godine kupio bar 10 patika i cipela koje su se raspale. Naravno da sam neke uspeo da zamenim a neke ne. Ni mesec dana ih nisam nosio. Vise ne kupujem u Planeti, SportVision-u, kao i Djaku. Ali, krajnji bezobrazluk je N-Sport koji se predstavlja kao Lacoste, znaci patikama nista ne fali na oko ali im pusta djon koji je gumeni. Znaci, pustile nakon 18 dana i nosio sam ih iskljucivo po suvom, a onda je spremacica oprala dobro VC tako da je ostavila sve mokro, i eto sad je ona kriva sto meni djon Lacoste patika pusta. Da sam znao da je N-Sport iza Lacoste, nikad ne bih kupio kod njih patike.

    Takodje, dobio sam kopije dokumenata kojim se kaze da mi je odbijena reklamacija, znaci, fotokopiran pecat. Kad sam trazio orginal receno mi je bice poslat i nije. Mrzi me da se raspravljam da prodavacicama, jer one sve shvataju licno, ali do glavonja ne mogu da dodjem. Centar za potrosace je samo farsa, nisu hteli nista da poduzmu, a jos sam ja kriv sto mi patike pustaju, jer ko zna da li ja znam da nosim patike 18 dana. OMG, zelim od drzave da mi da invalidsku penziju jer sam retard i povlascen polozaj u drustvu, ako vec drzava kaze da sam retardiran.

    Treba otpustiti ceo Jugoinspekt i Tekstil inspekt. Ljudi su korumpirani i nesavesni.