Novi Sad Srbija Vesti

U 14h Srbija staje! Lokacije na kojima će biti blokiran saobraćaj

novi sad blokada
Foto: Twitter/Kreni-Promeni

Inicijativa „Kreni promeni“ saopštila je da će građani danas u 14 sati blokirati Varadinski most u Novom Sadu.

Aktivisti su pozvali građane da se u to vreme okupe i na uglu Ulice Jovana Subotića i Svetozara Miletića, kako bi „svojim autom, biciklom, kombijem i prisustvom blokirali ovu prometnu raskrsnicu i svesno učestvovali u građanskoj neposlušnosti“.

Inicijativa „Kreni promeni“ i pokret Ekološki ustanak“ najavili su da će danas od 14 časova blokirati beogradski most „Gazela“ i Mostarsku petlju, ali i važne saobraćajnice u drugim gradovima, potvrdio je predstavnik inicijative Savo Manojlović.

NOVE LOKACIJE:

1. Smederevo goranska ulica, NIS petrol stara železara
Vrnjačka banja, kružni tok Šumadija
2. Gorenje, Milutina Milankovića 13 45 Beograd
3. Kula – kod Fiorana, industrijska zona put ka Vrbasu
4. Užice magistralni put
5. Požrga – požeška petlja
6. Topola- Magistralni put Beograd -Kragujevac
7. Bačka Palanka / Poloj

„Ekološki ustanak“ je najavio da će se oni okupiti ispred Palate pravde u Beogradu danas u 13 časova, odakle će svi zajedno krenuti u jednočasovnu blokadu Mostarske petlje.

„Pozivamo partnerske organizacije iz cele Srbije da organizuju svoje blokade i uključe se u veliko zaustavljanje Srbije. Srećna ti blokada, Srbijo“, poručuju iz te organizacije.

On je dodao da će građani u manjim sredinama takođe blokirati delove gradova u kojima žive, i da pozvao je ljude da se samoorganizuju.

„Smatramo da se usvajanjem ovakvih Zakona Srbija uvlači sve dublje u kolonijalizam kršenjem ljudskih prava, gde se privatna imovina građana Republike Srbije stavlja pod interes privatnog kapitala i stranih koorporacija, gde se gubi suverenitet svih građana. Zato ćemo u subotu pokazati solidarnost sa najugroženijim stanovništvom iz Gornjih Nedeljica, Pranjana, Rekovca, Jagodine, Čačka“, poručili su ranije organizatori putem društvenih mreža.

Podsetimo, organizacija „Kreni – Promeni“ pokrenula je peticiju protiv Zakona o referendumu i projekta „Rio Tinta“ i najavila da će ukoliko Skupština usvoji zakon organizovati blokadu puteva. To se i dogodilo. Savo Manojlović iz te organizacije je u razgovoru za Novu na pitanje šta očekuje od vlasti poručio „da odustanu“.

Internet ‘borba’ neće sprečiti Rio Tinto da od Srbije napravi trovačnicu

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

324 Shares
324 Shares
Share via
Copy link