Magazin

Srbi letovanje u Grčkoj koriste za pripremu ajvara i džema, nemilosrdno troše struju svojih domaćina

ajvar
Printscreen

Godinama unazad priča se da naši turisti koriste odlazak u Grčku na more kako bi uradili još nešto što ne podrazumeva sunčanje, kupanje i leškarenje na plaži.

Na misiju zvanu ajvar, srpski turisti na odmor vode i svoje bake koje sada već polutradicionalno pazare paprike u Severnoj Makedoniji tokom proputovanja, a onda koriste električnu energiju u iznajmljenim apartmanima da spreme mnogima omiljenu zimnicu.

Izgleda da pojedinci nikada nisu čuli za ovaj turistički fenomen u Srba, pa su začuđeno postavili pitanje na društvenoj mreži Tviter.

„Jeste li čuli vi za ljude koji su u nosili paprike da spreme ajvar u Grčkoj da se iskoristi plaćena struja u apartmanu? Ako niste, eto vam biznis ideje”, stoji u objavi koja je pokrenula lavinu drugih komentara.

tviter 4
Printscreen

Izgleda da nije reč o šaljivom mitu o srpskim turistima, već da se ovakve stvari sasvim realno već godinama ponavljaju.

„Odavno. Kupe paprike kroz Makedoniju. Još povedu i babu da sve to sprema dok se oni baskare po plažama“.

tviter 3
Printscreen

„Ja sam imao koleginicu, čija je tetka pola zimnice spremala na moru“.

„Ja znam da su neki čistili grašak da stave u zamrzivač, da ne dangube dok su na moru“.

„I usput skuvati paradajz valja se“.

„Komšiluk sirove paprike punio paštetom da bi manje prtljaga imali“.

„Toga je bilo i pre 30 godina kada sam išla u Grčku. I još mnogi pobegnu da ne plate, pokupe se preko noći i odu. Tada se plaćalo kada završiš letovanje“.

„Meni to nije smesno. Mene je zbog takvih ljudi sram da kazem da sam iz Srbije“.

Bilo je i nekih neverovatnih predloga za uštedu, a čini se da zaista postoje ljudi koji praktikuju ovakav vid vrlo proračunatog letovanja.

tviter 2
Printscreen

„Mudri ljudi mesec dana pre odlaska prestanu da peru veš, pa ga odnesu u apartman, operu, osuše i vrate. Ušteda k’o kuća!“

„Komšinica Level Pro – brala smokve pored puta i kuvala slatko u smeštaju u Crnoj Gori“.

„Mi smo kajsije kuvali/džem nije loš predlog za ajvar al prljav pos’o previše“.

Ovakve bizarnosti ne rade se samo u Grčkoj. Ovo se izgleda radi i tokom godišnjeg odmora na nekim od poznatih srpskih turističkih destinacija.

tviter 1
Printscreen

“Ja sam upoznao porodicu koja je to radila u apartmanu na Zlatiboru pre 3 godine. Plus pekli mantije za prodaju. 7 dana boravka, šteta 5000 evra. Spaljena rerna, radna ploča, iskasapljen astal plus struja. Ne mora se ići čak u Grčku da bi se bila stoka. Živa istina. Bila i policija zbog opasnostii od požara. Vlasnik apartmana dojurio na Zlatibor u panici. Otac porodice nije trepnuo kad je iz džepa izvadio 5k evra i pokrio štetu. Bio sam lično prisutan.”

Čitajte Luftiku na Google vestima

Grčka dijeta na srpski način: Giros može svaki 3. dan, a što si duže u vodi, manje trošiš

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
332 Shares
332 Shares
Share via
Copy link