Magazin

Dvojica Srba surovo uhapšeni u Beču zbog odbijanja da stave maske (VIDEO)

beč
Foto: Anadolu Agency

Dvojica Srba, otac i sin, uhapšeni su u Beču zbog odbijanja da stave zaštitne maske na lice, a snimak brutalnog policijskog iživljavanja brzo se proširio društvenim mrežama.

Na snimku se čuje glasno uzvikivanje poznatih srpskih psovki, kao i svađe na nemačkom jeziku. Prema pisanju austrijskih medija, prvo je uhapšen sin (21), a kada se otac (53) usprotivio postupanju policije i njemu su uz primenu sile stavljene lisice na ruke.

Hapšenje se odigralo oko 21.00 sat pošto su policajci, koji inače patroliraju na železničkoj stanici, obavešteni da dvojica muškaraca na peronu stoje bez odgvarajuće zaštitne maske FFP2.

Policijski službenici su im najpre prišli i upozorili ih da moraju nositi zaštitu dok borave u stanici. Pošto na to nisu pristali, a nisu želeli ni da se identifikuju, a pored toga su vređali policajce i njihove koleginice ženskog pola, oni su privedeni, prenosi Nova.rs.

Dok je planeta zagledana u Ukrajinu, virus i dalje cirkuliše, ali sa mnogo slabijom marketinškom kampanjom. To ne sprečava građane Nemačke, Austrije i drugih evropskih zemalja da redovno izlaze i traže potpuno ukidanje svih epidemiolških mera i ograničenja, a ova akcija je još jednom podgrejala sumnje da policija u nekim zemljama nemilosrdno sprovodi takozvani ‘kovid fašizam’.

Kovid propusnice nam više nisu potrebne, ostaje preporuka za maske

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

44 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap