Srbija

SPC: List Danas nastavlja da laže ljude o crkvi

patrijarh-porfirije-2
Foto: Instagram/Patrijarh Porfirije

Dnevni list Danas objavio je na svom portalu tekst na naslovom „„Ne treba se kockati sa Dodikom“: Kako tumačiti sastanak Vučića, Šmita i Porfirija u Patrijaršiji?“, u kojem piše da se patrijarh Porfirije u Patrijaršijskom dvoru sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i  visokim predstavnikom međunarodne zajednici u Bosni i Hercegovini Kristijanom Šmitom.

U tekstu se dalje navodi kako pažnju privlači i to što je Šmit nenajavljeno u Beograd došao samo dan nakon što se sa poglavarom SPC sastao kandidat za predsednika Srpske Milorad Dodik, koji se i dalje nalazi na funkciji srpskog člana Predsjedništva BiH.

Danas potom otvara pitanje da li SPC predstavlja medijatora u odnosima unutar BiH, ali i između lidera SNSD i predsednika Srbije, o čijem su zahlađivanju odnosa pisali i srpski i bosanski mediji.

Povodom ovog teksta oglasila se Srpska pravoslavna crkva koja navodi da je ceo tekst u Danasu izmišljen.

Njihovo saopštenje prenosimo u celosti.

Na internetskoj prezentaciji Dnevnog lista Danas kao najvažnija, prva i naslovna vest, 21. i 22. oktobra stoji potpuno lažni, izmišljeni tekst o tome da se Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Porfirije u Patrijaršijskom dvoru sastao sa g. Aleksandrom Vučićem, predsednikom Republike Srbije i nemačkim političarem g. Kristijanom Šmitom.

Ni Kabinet Patrijarha srpskog, na koji se kao izvor informacija svog potpuno lažnog i izmišljenog teksta Danas poziva, ni bilo ko iz Srpske Patrijaršije nema potrebu da komentariše ili da demantuje bilo koji tekst o Crkvi iz ovih novina, jer bi to bio svakodnevni posao, da nas u Danasu bolje razumeju full time job.

Nažalost, Danas gotovo po pravilu gradi svoje priče o Crkvi na osnovu poluistina, a neretko i na potpunim neistinama, kao što je to slučaj sa pomenutim tekstom. Oni znaju zašto.

Ipak, radi vernog naroda, pogotovo u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, gde ovakvi izmišljeni i lažni tekstovi u narodu izazivaju zabunu i nepoverenje prema Crkvi i Njegovoj Svetosti g. Porfiriju, dužni smo da kažemo da nikakav sastanak ove vrste nije održan, ni planiran, niti se Patrijarh u bilo kojoj varijanti sastao sa g. Šmitom tokom njegove posete Beogradu ovih dana.

Činjenica je samo da je nemački političar 20. oktobra posetio Hram Svetog Save, o čemu je javnost obaveštena putem sajta Hrama, a vest o tome preneli su gotovo svi beogradski mediji, osim Danasa.. I to je sve.

Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Porfirije, ni Crkva u celini, se ne mešaju u izborni i postizborni proces, bilo gde i bilo kada, pa tako ni u Republici Srpskoj ili u Bosni i Hercegovini.

Poglavar Srpske Pravoslavne Crkve g. Porfirije, kao duhovni predvodnik svih pravoslavnih Srba, bez obzira na to gde žive ili koju političku ili ideološku opciju zastupaju, se moli za slogu, razumevanje i napredak čitavog našeg naroda u Republici Srpskoj, bez obzira na izborne rezultate.

U ovim turbulentnim vremenima, Patrijarh se naročito moli za miran suživot i saradnju svih naroda u Bosni i Hercegovini.

Patrijarh Porfirije otvoreno protiv Evroprajda, siluju nam pamet, siluju nam dušu (VIDEO)

Luftika

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Danas i ne radi ništa drugo nego laže i dezinformiše narod za interese zapadnih okupatora i NATO zločinaca.

72 Shares
Share via
Copy link