Magazin

Dosta vam je zime i finansijskih problema? Španija nudi 3.000 € za preseljenje, ali ne i za vas

ponga
Printscreen

Ukoliko vas pritiskaju sve veći troškovi života i dosta vam je hladnih zima, jedan gradić u Španiji ima ponudu za vas.

Preseljenjem u ovu zemlju možete rešiti bar jedan od ta dva problema, jer se Ponga nalazi u toplom ruralnom planinskom području.

Ponga je gradić smešten u španskim severnim planinama, između dva nacionalna parka. U njemu trenutno živi oko 600 stanovnika, a taj broj se svake godine smanjuje. Radi oživljavanja ruralnih područja, Španija je pokrenula novu akciju. Njihov moto glasi “Preselite se u Španiju i zaradite do 3.000 evra”, i akcija je za sada otvorena za državljane Velike Britanije, prenosi TU Magazin.

To bi mogao da bude problem za zainteresovane iz Srbije, kao i drugih krajeva sveta – a sigurno ih ima, pošto ponuda uopšte ne zvuči loše.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Javier Valladares Lobera (@javitttto)

Lokalne vlasti su spremne da plate iznos od nešto manje od 3.000 evra zainteresovanim građanima da se presele. Taj iznos se plaća po članu porodice, računajući i decu. Oni preseljenjem žele da podmlade populaciju, a njima nude preko 2.000 sunčanih sati tokom cele godine.

Zainteresovani moraju ostati u gradu najmanje pet godina, što i nije neki problem, imajući u vidu okolinu i prirodu Ponge. Naime, grad je dom velikog rezervata prirode. To znači da će stanovnici imati pristup predivnim pešačkim stazama, odličnim mestima za posmatranje ptica i uzbudljivim adrenalinskim aktivnostima.

Okolina grada se nalazi na Uneskovoj listi kao jedinstven rezervat biosfere smešten u srcu Kantabrijskih planina, a obala je na samo sat vremena vožnje, navodi magazine Tajm aut (Time Out). Na taj način grad spaja i kontinentalni planinski deo Španije sa obalom, pa nije čudo što je ova vest postala viralna.

Ipak, čitava ova vest koja je odjeknula i na domaćim portalima neodoljivo nas je podsetila na scenu iz kultnog filma “Kad porastem biću Kengur”.

Naslov ““Preselite se u Španiju i zaradite do 3.000 evra” – zvuči savršeno, ali zbog jednog uslova ta ponuda za nas ne važi” inspirisao nas je na jednu komičnu i istovremeno tragičnu scenu koja se provlači kroz čitav naš život.

Pa, srećno preseljenje svima koji slave. Živeli.

Švajcarski grad iz bajke nudi 55.000 € da se preselite tamo, postoji samo jedan uslov

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link