Magazin Svet

Jedna stranica stripa o Spajdermenu prodata na aukciji za 3,36 miliona dolara

spajdermen
Foto: Youtube printscreen/Sony Pictures Entertainment

Jedna stranica originalnog umetničkog dela iz stripa o Spajdermenu iz 1984. godine prodata je na aukciji u četvrtak za rekordnih 3,36 miliona dolara u SAD-u.

Umetničko delo Majka Zeka za stranicu 25 „Marvel Super Heroes Secret Wars“ broj 8. donosi prvo pojavljivanje “Spajdijevog” crnog odela. Simbiotsko odelo će na kraju dovesti do pojave antiheroja i lika Venom.

– Ova stranica bila je veliko otkriće! Ovde je Piter Parker zapravo dobio svoj novi crni kostim. Ali… to je kostim sa tajnom! Jer vrlo brzo se ispostavi da je živ i da ima svoju agendu. To je izvor lika Venoma! – napisao je „Heritage Auctions“ u svom opisu.

Rekordno nadmetanje za crtež, koje je počelo sa 330.000 dolara i poraslo na više od 3 miliona dolara, došlo je prvog dana tokom četvorodnevnog događaja stripa “Heritage Auctions” u Dalasu, Teksas, objavila je aukcijska kuća na Tviteru.

Prethodni rekord za unutrašnju stranicu američkog stripa iznosio je 657.250 dolara, iz izdanja „The Incredible Hulk“ 1974. godine za okvir koji prikazuje prvu sliku pojavljivanja Vulverina.

Takođe u četvrtak, jedna od retkih preživelih kopija Supermenovog prvenca, “Action Comics No. 1” prodata je za 3,18 miliona dolara, što ga svrstava među najskuplje knjige ikad na aukciji.

Niko od prodavaca ili kupaca nije identifikovan.

Prvi SMS na svetu prodat za više od 100.000 €

Stefan Savkić

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

19 Shares
Share via
Copy link