Magazin Novi Sad

Tajna kafana novosadskih političara radi do zore, terevenke uz tamburaše, glumice, medicinske sestre…

Donosimo vam i cenovnik Komunalne milicije za neformalni dopust vlasnicima ugostiteljskih objekata za žmurenje na oba oka

Krizni štab je doneo represivne mere i cela Srbija je tokom vikenda praktično zavorena. Ovo je izazvalo proteste ugostitelja u Šapcu i Aranđelovcu, jer su na aparatima dosad pretrpeli dosadašnje mere, bioskopi saopštavaju da neće preživeti poslednji udar, ali…

Neki su jednakiji od drugih.

Jedna kafana u Novom Sadu radi do kasno u noć svakog vikenda, po potrebi i radnim danom. Radili su i u noći između subote i nedelje. Iako im je propisano radno vreme bilo do 14 sati, oni su radili i u gluvo doba noći.

Razlog? Njihova klijentela je posebna – novosadski političari, mahom iz vlasti, njihova pratnja, kumovi i ljubavnice, kao i srodno podobno društvo. Da stvar bude gora, sve se odvija na manje od 100 metara od sedišta Komunalne milicije u centru Novog Sada.

Radi se o kafani-restoranu Sokače na uglu ulica Pap Pavla i Arse Teodorovića. Manje od 100 metara niže, u ulici Arse Teodorovića je sedište Komunalne milicije, odakle polaze i gde dolaze patrole nakon terena.

komunalna-milicija-ns
Patrole Komunalne milicije u Arse Teodorovića

Redovni ponoćni gosti Sokačeta, u vreme kada je rad ugostiteljskih objekata ograničen do 20 sati, su članovi Gradskog veća Novog Sada, sekretari Pokrajinske Vlade Vojvodine, njihovi gosti, tu je i Nenad Čanak, koji je dopola opozicija a od pola vlast…

U društvu pokrajisnkih funkcionera često su i visoko pozicionirane medicinske sestre iz Kliničkog centra Vojvodine. Tu je bila i glumica Anđelka Prpić sa društvom nakon novosadske premijere domaćeg trilera „Jedini izlaz“, u četvrtak, 11. februara. U društvu političara je viđena još jedna domaća glumica.

Novosadski taksisti svedoče da ima još mesta koja vikendom rade celu noć, ali za novosaske političare Sokače je centralna baza noćnog života.

Takođe, komšije iz zgrade prekoputa se žale na noćnu buku, ali na njihove pozive niko ne odgovara.

– Kafana ima rolo-garažna vrata koja prave nesnosnu buku pogotovo noću do zore, gore-dole. Parking sve su zauzeli i parkiraju se u dva reda čak i na kolovozu – kaže jedna od komšinica.

Dok nam je nekoliko policajaca potvrilo da ima mesta u koja ne smeju da uđu, Komunalna milicija u Novom Sadu ima cenovnik za neformalni dopust vlasnicima ugostiteljskih objekata za žmurenje na oba oka.

Nezvanična tarifa podmićivanja za ugostiteljske objekte koji žele da prave žurke nakon zabrane rada je 2.000 dinara po komunalnom milicajcu. U jednom autu su dva policajca, za noć patroliraju tri automobila, što vlasnika kafane, kluba ili kafića košta 100 € za noć.

Princip je sledeći: komunalni milicajci izađu na teren, uđu u ugostiteljski objekat koji je platio mito, goste pomere u jedan ćošak, slikaju prazan deo objekta i svi su čisti. Postoje zapisnik i fotografije kao dokaz da su „radili svoj posao“, a kafana, uz mali reket, nastavlja da radi.

A vi, kako ste? Jeste li lepo proveli ovaj vikend?

Preko nedelje je novosadski političar, a vikendom oblači suknju i postaje Violeta

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

komentara

Klikni da objaviš komentar

 • Nemaš ti, Dragana, pojma ni o životu ni o novinarstvu. A ni ta vozila što si slikala nemaju veze sa komunalnom milicijom. Ne piši gluposti.

  • Arso opet zamena tema.Taj restoran radi svako veče do kasno u noć.U ostalom čuje se svako veče živa muzika a kuhinja i erkondišni rade i noću(to se vidi na bočnoj strani prema objektu Elektro Vojvodine).Prostorije do ulice se ne koriste(to je nekad bilo školsko obdanište-produženi boravak) pa dobro poznajem raspored objekta.Dok su gosti unutra ulazna velika bela roletna je naravno zatvorena.Pisac članka je apsolutno u pravu.

 • Kao prvo sedište komunalne policije je vec 8 godina kod stadiona Vojvodine, a ovo su slike vozila granične policije koja je smeštena u Arse Teodorovića. Pa prijavite ih ako znate da to rade, kazite imena, uslikajte kola. Ne lupajte gluposti

 • To je sigurno istina kao i Nacionalna klasa by Vojvodina u kojoj živa muzika svira svaki dan od 18h do 20h kada je na snazi zabrana puštanja muzike. Naravoučenije ako imaš leđa radiš kako hoćeš dok pošteni ugostitelji ispaštaju zbog takvih!

  • Sonja, provereno znam da taj lokal nema protekcije. Ako pusta muziku, pusta je na svoj rizik.

 • Sa ovim restoram ugovor ima i Visoka poslovna škola strukovnih studija u NS, i to su morali da zaključe ugovor iako restoran nije podneo dokumentaciju, jer je direktorica prijateljica sa vlasnikom.

 • Ovi koji znaju da gospodjica laže i koji znaju da je svuda gore nego kod nas, nisu botovi već saučesnici vlasti.Zašto ne dokažu da je to laž i onda presaviju tabak? Videla sam uživo šta radi korupcija ali, moja reč protiv sile i „nezavisnog“ sudstva!!!!

 • To je LAŽ. OBJEKAT ima dozvolu za 24h rada sa dobrovoljci koji žele da se vakcinišu. Stigla je i šesta vrsta, može da se šmrkne ako ste alergični

 • Ako je bila glumica Andjelka Prpic onda je red i da se kaze ime spomenute druge glumice.

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
9.8K Shares
9.8K Shares
Share via
Copy link