Magazin

Novo porodilište u Nišu postoji samo u spotu SNS (VIDEO)

Srpska napredna stranka nedavno je objavila dve verzije spota u kojima je u glavnoj ulozi mladi bračni par koji žuri u porodilište sanitetskim kolima jer se žena porađa. Sanitetska kola voze porodilju u “najopremljeniju bolnicu u okolini” novi KC Niš, gde porodilište i ne postoji, pišu Južne vesti.

Žene iz okoline Niša porađaju se u starom Kliničkom centru a na uslove u Ginekološko-akušerskoj klinici žale se brojne porodilje. Neke od njih su počele da prikupljaju novac za kupovinu novih spavaćica.

Van predizborne kampanje, paralelno sa protestima opozicije “1 od 5 miliona”, Srpska napredna stranka poslednjih meseci snima i izbacuje stranačke spotove.

Naprednjačku kolekciju Jutjub promo-spotova upotpunio je prošle subote još jedan sa naslovom – “Mogu oni nas da mrze, mi nastavljamo da radimo”.

Radnja spota je dramatična – trudnoj ženi ostrašćeni muž opozicionar sa majicom “1 od 5 miliona” ne dozvoljava da se porodi u novom KC Niš jer “ne voli Vučića”. Ne, ne, ne mi bojkotujemo Vučića i bojkotujemo nove bolnice! Ne, ne, ne, naš sin se neće roditi u novoj bolnici, jer i on bojkotuje Vučića – čuje se u spotu.

Fiktivne žene u naprednjačkim spotovima mogu da se porađaju bilo gde, ali u stvarnosti žene u Nišu se porađaju u starom Kliničkom centru, gde se porodilje često žale na uslove, a odskora sakupljaju i novac za nove spavaćiće, piše portal Južne vesti.

Jedino su renovirane porođajne sale, a ostali uslovi ne priliče 21. veku.

“Loša higijena, prljave posteljine i dušeci, iscepane spavaćice, prastari kreveti i stolarija”, kaže Nišlijka koja se nedavno porodila.

Inače, u novoj zgradi Kliničkog centra smeštene su sve hirurgije, a brojne klinike, poput Klinike za ginekologiju i akušerstvo, nalaze se u svojim starim zgradama. Zgrada u kojoj je smešteno porodilište počela je da radi 1971. godine i od tada su rađene samo delimične rekonstrukcije.

Kako je došlo do ovog neslaganja između fikcije u SNS spotu i niške stvarnosti, Južne vesti za sad nisu uspele da dobiju odgovor od predstavnika SNS.

U centrali stranke na brojeve telefona dostupne na stranačkom sajtu niko se ne javlja, ni na broj za medije, ni na broj za građane.

Na pitanja SNS-u postavljena mejlom – da li je u pitanju nenamerna greška ili zavaravanje javnosti, odgovora još nema.

Iz KC Niš odgovor na pitanje da li se porođaji obavljaju u njihovoj novoj zgradi ili je to plan za budućnost, Južne vesti još čekaju.

Novopečeni roditelji kažu da su se i ove nedelje, posle spota, žene porađale u starom KC.

Sajt Raskrikavanje koji se bavi dekonstrukcijom lažnih vesti utvrdio je i da se u spotu pominju tri klinička centra – koja i ne postoje.

Čitajte Luftiku na Google vestima

33 Shares
Share via
Copy link