Koronavirus Srbija

OPREZ – Penzioneri meta SMS prevare

Poslednjih dana jedan broj penzionera dobio je SMS poruke koje se odnose na isplatu penzija, a u kojima se traži da penzioneri dostave svoje lične podatke, uključujući broj računa i PIN. Ovakvi pokušaji prevara se mogu sresti i na društvenim mrežama.

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović upozorio je danas građane, posebno starije, da ne daju svoje lične podatke nepoznatim osobama koje im putem društvenih mreža nude „pomoć“ tokom vanrednog stanja.

Poverenik je pozvao gradjane koji dobiju takve ponude da se direktno obrate organu ili instituciji koji su navedeni u tom „obaveštenju“ na zvanične javno objavljene brojeve telefona.

– Ne treba nasedati na ovakve ‘informacije’ i tako omogućiti ‘lovcima u mutnom’ da ostvare bilo kakvu korist na štetu gradjana. – naveo je poverenik a preneo njegov kabinet.

Navodeći da je reč o prevari, MUP je pozvao gradjane koji su dobili takve poruke da ih prijave Odeljenju za suzbijanje visokotehnološkog kriminala ili preko Udruženja banaka Srbije.

Izvor: Beta

Penzioner u Jagodini u fimskom bekstvu, policijski automobil se prevrnuo na krov

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

9 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap