Magazin Novi Sad

Smrt glumca iz Novog Sada rastužila je Srbiju, sada se oglasila njegova sestra i otkrila nove potresne detalje

nebojsa-petrovic
Foto: Facebook

Vest o smrti Nebojše Petrovića prethodnih dana  rastužila je Srbiju. Mnogi su se pitali kako je moguće da čovek koji je svestrani umetnik ode sa ovog sveta tako što umre sam na klupi u centru Novog Sada-

Sve do danas pričalo se da je umro od hladnoće u parku, ali baš kada se mislilo da potresnije od toga ne može, saznalo se kakva je sudbina zapravo snašla Nebojšu.

Najpre je „Kuhinja solidarnosti“ iz Novog Sada na Fejsbuku objavila da je Nebojša preminuo od hladnoće na klupi u centru Novog Sada.

Baš na mestu gde je često delio odbroke sa drugim beskućnicima, ali onda se saznalo kako je zaista skončao čovek rođen u selu Jaša Tomić.

Nebojša je bio teško bolestan i zato se odvojio od porodice da ne bi niko brinuo o njemu. Molim vas da obavestite sve da on nije umro od posledice smrzavanja već od posledice bolesti – kaže za „Blic“ Bobana Smiljković, sestra pokojnog Petrovića.

Naime, prema Bobaninim rečima, Nebojša se otuđio od svih, pa nije želeo da bude ni sa porodicom, jer je znao da je bolestan.

Imao je i decu ali on nije hteo kod nikoga da bude jer je znao da je bolestan i da ima neizlečivu bolest. Sam je želeo da se odvoji od svih da ga ne gledamo kako se pati u svojoj bolesti. Bio je dobar čovek, dobar glumac i pesnik. Biće sahranjen sutra u njegovom rodnom mestu Jaša Tomić – kazala je Bobana.

nebojsa-petrovic-3
Foto: Facebook

Potresne okolnosti Nebojšine smrti potresle su i ljude sa kojima je silom prilika delio dane.

Zatekao ga je jedan naš drugar koji je isto na ulici. Nebojša je prema navodima tog dečka bio hladan i modar kad ga je pipnuo što znači da je već neko vreme bio mrtav. Niko ne zna zbog čega je preminuo. Navodno će se uraditi obdukcija pa će se saznati. Meni je rekao da ima problema sa pankreasom. Voleo je i da popije. Dva dana je spavao neprekidno. Ustajao je samo da popije vodu i da povraća. Bio je povučen – ispričao je poznanik preminulog Srđan Mojsilović za Kurir TV.

Vest o potresnoj smrti umetnika za dan je odjeknula Srbijom, a narod se na društvenim mrežama opraštao od njima nepoznatog čoveka, a u svom neznanju su pričali da je sam kriv što je na ulici te i da je „zdrav i prav a nije mogao da zaradi sa 50 godina“.

Nebojša je odlučio da ode tiho, daleko od svih znanih i neznanih. Otišao je od porodice i reči podrške, odaljio se od utehe i prijatelja.

Sve što je do juče bila realnost, za njega je odjednom postao samo san.

Ostao je se sam da se bori sa svojim bolom i čeka svoje poslednje dane.

Njegov primer je podsetio ljude u Srbiji koliko je važno pomoći svakome i koliko nikada ne treba suditi drugoj osobi jer ne možete ni da zamislite njihovu priču.

1.1K Shares
1.1K Shares
Share via
Copy link