Srbija Vesti

Smenjena upravnica vranjskog Doma zdravlja zbog pogrešne revakcinacije

Upravnica vranjskog Doma zdravlja dr Jadranka Ajanović danas je smenjena, zbog propusta u sprovođenju vakcinacije.

Nju je dužnosti razrešila aktuelna direktorka Zdravstvenog centra dr Ljiljana Antić, pišu Novosti.

Do imenovanja novog upravnika ovu dužnost obavljaće dr Dragan Đošić.

Podsećamo da je Vranjanac Slađan Antić vakcinisan fajzerovom vakcinom, a revakcinisan kineskom. Prema informacijama koje su potekle iz Batuta, istu sudbinu doživelo je još par pacijenata iz Vranja.

Direktorka Zdravstvenog centra Vranje dr Ljiljana Antić je ranije rekla da je verovatno došlo do toga da je Slađan Antić otišao u pogrešnu kabinu.

“Ali, ne bi trebalo da ima nikakve posledice”, rekla je ona ranije.

Tim povodom su iz “Batuta” naveli da takva situacija nije preporučena, ali da su stručnjaci zauzeli stav da ne može dovesti do neželjenih efekata.

Istakli su da se dešavalo da u pojedinačnim slučajevima osobe budu vakcinisane jednom vrstom vakcine, a da budu revakcinisane drugom vrstom vakcine.

“S obzirom na to da ovakva situacija nije preporučena, kao i da ne postoje publikovani radovi na ovu temu, zatražili smo mišljenje naših kompetentnih autoriteta u oblasti imunologije i vakcinologije koji su konsenzusom zauzeli stav da ova situacija ne može da dovede do neželjenih efekata kod samih građana, kao i da će osobe stvarati zaštitu kao i da su vakcinisane istom vrstom vakcine, te da nije potrebno davati dodatne doze vakcine bilo koje vrste – navodi se u odgovoru “Batuta”.

Još 3 slučaja pogrešnog revakcinisanja: Jedan može biti greška, 3 su nemar

 

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

22 Shares
Share via
Copy link