rogla-staza-medju-krosnjama-slovenija-1 (1)
Foto: Rogla.eu
Magazin Putovanja

Slovenci napravili stazu među krošnjama i izgleda magično (VIDEO)

Slovenija je zemlja koja ne prestaje da nas oduševljava svojom prirodom i turističkom ponudom. Več smo vam pisali o termalnim banjama u Sloveniji, kao i o slovenačkoj Istri, a sada nam iz te zemlje stiže još jedna atrakcija za turiste.

Na jesen 2019. godine u slovenačkoj Rogli, popularnom skijalištu i destinaciji za vikend izlete, osvanuo je novi vidikovac – pešačka staza među krošnjama koju Slovenci zovu, jednostavno, „Pot med krošnjami“.

Ova impresivna staza pored toga što turistima nudi da udahnu čisti šumski vazduh, omogućava i šetnju iznad šume kao i fantastičan pogled koji puca na Pohorje i širu okolinu, a koje su zimi često prekrivene snegom, piše Gradnja.

rogla-staza-medju-krosnjama-slovenija-1
Foto: Rogla.eu

„Pot med krošnjama“ visine 37 metara je nova turistička atrakcija u Sloveniji.

Projekt je osmislio arhitekta Josef Stöger u saradnji sa stručnjacima iz Zážitková Akademie (ZAK) koji potpisuje slične projekte u Češkoj i Slovačkoj, a koji su odavno osvojili srca izletnika i turista.

Premda je u funkciji svega nekoliko meseci, uspešnost projekta već se pokazala i u Sloveniji, piše Buro247.

Čelična konstrukcija nosi drvenu stazu među krošnjama koja je ukupno dugačka jedan kilometar, a maksimalan nagib je 6%. Stepenasta instalacija ukupne je visine 37 metara, a na proleće se planira otvaranje tobogana dužine 40 metara.

rogla-staza-medju-krosnjama-slovenija-3
Foto: Rogla.eu

Pogled za pamćenje

Rogla je jedna od najviših planina na severu Slovenije visine 1,517 metara, a leži u masivu Pohorje oko 40 kilometara udaljena od Celja. Sa svih strana okružena predivnom prirodom, pa ne čudi što je s vidikovca „Pot med krošnjama“ pogled na okolne planine sjajan.

Ulaznica za „Pot med krošnjami“ iznosi 10 evra, a objekat nije pet-friendly pa ćete psa morati ostaviti u kućici… koja je besplatna za korišćenje.

Slovenija proglašena za najčistiju zemlju na svetu

covid 19 kontakt desk

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

rogla-staza-medju-krosnjama-slovenija-1 (1)

Dragana Vidić

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi već 10 godina. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

128 Shares
128 Shares
Share via
Copy link