Magazin

Poslastičar u Milanu kreira nove ukuse sladoleda pomoću veštačke inteligencije

sladoled
Foto: Pixabay

Poslastičari u Milanu okreću se veštačkoj inteligenciji (AI) za stvaranje novih recepata. Oni se oslanjaju na modernu tehnologiju kako bi dobili nove ukuse smrznute slatke poslastice.

Iako i dalje koriste tradicionalne metode, italijanski sladoledari oslanjaju se na ChatGPT i druge alate AI kako bi osmislili nove recepte, piše „The Times“.

Vlasnik poslastičarnice „Terra“ u Milanu, Đanfranko Sampo (63), uneo je u softver ChatGPT recepte i sajtove proizvođača sladoleda koje ceni, nakon čega mu je AI ponudila predloge za nove ukuse.

Na osnovu tih predloga Sampo je razvio inovativne ukuse kao što su sladoled od bele čokolade sa karamelizovanim crnim biberom.

– Nikad nisam razmišljao o kombinovanju ovih sastojaka, rekao je Sampo za „The Times“.

Dodao je AI recepte svom sorbeu i sladoledima, uključujući sladoled od cimeta s bademima i kockicama krušaka u prošeku.

Izvor: 021.rs

U Milanu se više neće moći pojesti pica i sladoled nakon ponoći?

Ekipa Luftike

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link