Koronavirus Srbija

Skupština danas potvrđuje vanredno stanje, za koji dan ga ukida

Narodna skupština Srbije nije uvela vanredno stanje, ali će prema rečima Maje Gojković u narednih nekoliko dana zasedati radi njegovog ukidanja.

Poslanici bi do kraja dana trebalo da završe raspravu o potvrđivanju uvođenja vanrednog stanja i uredbi koje je Vlada donela za vreme vanrednog stanja.

Maja Gojković je je u razmeni replika sa poslanikom Nenadom Konstantinovićem iz kluba Vojvođanski front-Srbija 21 rekla da je vanredno stanje uvedeno po slovu Ustava i da je 95 odsto građana poštovalo sve donete propise.

– Češki parlament se nije sastao, pa šta hoćete da kažete da nije demokratska država. U SAD oba doma ne zasedaju, ne pada im na pamet – rekla je Gojković i dodala da u izveštaju Interparlamentarne unije piše da se sve države dovijaju, zasedaju onlajn, a retko ko zaseda u punom kapacitetu.

Gojković je rekla da građani ne treba da brinu za budućnost.

– Biće sve u redu, pobediće SNS jer građani veruju Aleksandru Vučiću i SNS-u, eto da vam otklonim dilemu – rekla je predsednica Skupštine.

Narodni poslanik Nenad Konstantinović prethodno je rekao da deo opozicije koji on predstavlja nema dilemu da je prilikom uvođenja vanrednog stanja prekršen Ustav jer smatra da je Skupština mogla da se sastane jednako 15. marta kao i danas.

On je dodao da je deo opozicije došao u Skupštinu kako bi čuli šta će se raditi posle vanrednog stanja, da su građani zbunjeni, a da Vlada nije podnela pisani izveštaj niti plan mera za eventualni drugi krug pandemije.

Konstantinović je rekao da se o ekonomskim merama ne govori, da nije dobro što će poslanici o rebalansu Budžeta glasati kao o uredbi, bez mogućnosti da predlažu amandmane, a kada je reč o pomoći od 100 evra, poslanik je pozvao Vladu da ne ponižava građane time što treba da se javljaju na telefon i traže taj novac.

Izvor: N1

Zašto Srbija ima najveći broj zaraženih i smrtnih slučajeva u regionu?

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentar

Klikni da objaviš komentar

136 Shares
136 Shares
Share via
Copy link