Svet Vesti

Čelnici kineske kompanije čija je vakcina danas stigla u Srbiju podneli ostavke

Kineska državna farmaceutska kompanija Sinofarm, čija je vakcina u subotu dopremljena u Srbiju, potvrdila je da su dva visoka čelnika te kompanije podnela ostavke.

Sinofarm, državni gigant u razvoju kineske vakcine protiv koronavirusa, potvrdio je da je Li Zhiming, predsednik odbora, podneo ostavku iz ličnih razloga u utorak, navode strani mediji, a prenosi portal BIZlife.

Li Hui, direktor i član odbora za reviziju podružnice Sinofarma, China National Medicines Corp., takođe je podneo ostavku u utorak iz ličnih razloga, objavljeno je u posebnom spisu.

Krajem decembra, kineske vlasti odobrile su vakcinu koju je razvila podružnica kompanije Sinofarm sa sedištem u Pekingu za široku upotrebu. Kompanija je navela da je vakcina imala efikasnost od 79,34% nakon treće faze testiranja, prenose državni mediji.

Ranije u decembru, Ujedinjeni Arapski Emirati naveli su da je vakcina efikasna 86%.

Nije bilo direktnih naznaka da su ostavke dva visoka funkcionera kompanije rezultat rada na vakcinama.

Različite zemlje objavile su različite rezultate o efikasnosti vakcine protiv koronavirusa druge kineske kompanije Sinovac.

Tim SZO sarađuje sa proizvođačima Covid-19 vakcina iz kineskih farmaceutskih kompanija Sinovac i Sinofarm „kako bi procenio usklađenost sa međunarodnim praksama kvaliteta proizvodnje ispred potencijalne liste za upotrebu u hitnim slučajevima od strane SZO“, rekao je ranije ove nedelje generalni direktor SZO Tedros Adhanom Gebrejesus.

U Srbiju je danas stiglo prvih milion doza Sinofarm vakcina protiv koronavirusa.

Konačno ono što ste svi želeli da znate – koju će primiti Vučić

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

232 Shares
232 Shares
Share via
Copy link