Magazin

Jurcao tatinim gliserom, usmrtio ženu, pa dobio jednu vaspitnu

Maloletnom Novosađaninu danas je izrečena vaspitna mera pojačanog nadzora za izazivanje pomorske nesreće 11. jula u budvanskom akvatorijumu u kojoj je stradala Maja Šljivančanin, a njen verenik Vladimir Stanišić povređen, potvrdio je za podgoričku Pobjedu advokat Zdravko Begović, a preneo 021.

Prema rečima advokata Begovića, vaspitnu meru pojačanog nadzora sprovodiće Centar za socijalni rad u Beogradu koji će pratiti ponašanje maloletnika.

Osim vaspitne mere sudija Tešić Marović je sedamnaestogodišnjaku izrekla i posebnu meru društveno korisnog rada, preneo je podgorički portal RTCG.

Maloletnik, rođen u Novom Sadu, koji bi trebalo u septembru da postane maturant jedne beogradske gimnazije, bio je skiper u gliseru na kome je bilo još sedam osoba, piše Blic.

I njegov gliser i barka kretali su se od ostrva Sveti Nikola ka Jazu.

Iz za sada neutvrđenih razloga, možda i zbog neprilagođene brzine od oko 23 čvora na sat, gliser, dugačak skoro 12 metara, udario je u tri puta kraću barku, koja se prepolovila i potonula. Stanišić je pokušao da pomogne svojoj verenici, ali nije uspeo u tome.

Navodno da su svih osmoro putnika, neposredno pre nesreće, nalazili na krmi, zbog čega je pramac plovila, najverovatnije, bio podignut što je smanjilo vidno polje 17-godišnjaku koji je upravljao jakim motorom.

Niko od saputnika M. S. nije povređen u nesreći.

Osumnjičeni mladi skiper je odmah priveden i bio je u šoku.

U tom stanju je ostao i tokom saslušanja pred istražnim sudijom Osnovnog suda u Kotoru Špirom Pavićevićem i veoma malo je uspeo da ispriča o samoj tragediji i šta je dovelo do nje.

Na saslušanju, kome su prisustvovali i maloletnikov otac, inače vlasnik glisera i predstavnik Centra za socijalni rad, navodno je rekao da nije video barku ispred sebe.

Tada je ispričao i da je upravljao gliserom koji je u vlasništvu njegovog oca, kao i da je prošlog leta dobio dozvolu za upravljanje čamcem, koju mu je izdala Lučka kapetanija Kotor.

U Crnoj Gori, prema zakonu, dozvolu za plovilo do 12 metara dužine može da dobije osoba sa napunjenih 16 godina.

U Budvi uhapšen glumac Vuk Jovanović zbog crtanja murala Momiru Bulatoviću

56 Shares
Share via
Copy link