Srbija Vesti

Simo Spasić uputio gnusne pretnje Ivanu Ivanoviću i njegovoj porodici

simo i ivan
Printscreen Collage

Predsednik Udruženja porodica kidnapovanih, ubijenih i nestalih sa prostora Kosova i Metohije, Simo Spasić, poznat i kao „megafon vlasti“ koji neistomišljenicima upućuje najgnusnije otvorene pretnje, ovoga puta okomio se na televizijskog voditelja Ivana Ivanovića i članove njegove porodice.

Spasić, koji je nedavno osuđen zbog proganjanja novinara, rekao je Ivanoviću da ga je pomenuo u svojoj emisiji „gde drži lanac kod zatvora Vučićevića“. On je pomenuo i voditelje Zorana Kesića i Olju Bećković i naveo da su mu oni „uništili život“, da bi zatim Ivanoviću uputio najgnusnije pretnje.

„Hej, Aleksandre Vučiću i Ana Brnabić, evo hoće vaš Simo Spasić da mi j**e ženu i ćerke. Čak i i ovu od dve godine. Ne znam da li je to OK u vašem svetu, mene brine. Pogotovo jer je osuđivani silovatelj. Ali kad god prijavim policiji, ništa se ne desi. Imate li neki savet“, upitao je Ivanović na Tviteru uz fotografiju pretnji koje mu je Spasić poslao u sms poruci.

Inače, Spasić je pretio brojnim javnim ličnostima, te je tako legendarnoj jugoslovenskoj i srpskoj glumici Jelisaveti Seki Sablić na ulici pretio i dobacivao „Ubiću ti dete“. Političkom Analitičaru Đorđu Vukadinoviću je pretio na Tviteru kada mu je napisao da će „proći kao Ćuruvija“.

Prošle godine je priveden zato što je napao novinarske ekipe, kada je bacio montažnu metalnu ogradu na automobil N1 i na privatno vozilo novinarke Kurira koja je pratila suđenje. U februaru je osuđen na šest meseci zatvora zbog krivičnog dela proganjanje čija je žrtva bio novinar Južnih vesti, Aleksandar Stankov.

Spasić je bio saslušan i zbog sumnje da je izvršio krivično delo – ugrožavanje sigirnosti Slobodanu Samardžiću, bivšem ministaru za KIM, kome je uputio niz pretnji i uvreda telefonskim putem.

Izvor: Nova.rs

Simo Spasić osuđen na 6 meseci zatvora zbog proganjanja novinara

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
15 Shares
Share via
Copy link