Srbija Vesti

Simo Spasić saslušan zbog pretnji Ivanu Ivanoviću pa pušten, policija mu zaplenila mobilni

SIMO I IVAN
Printscreen Collage

Predsednik udruženja porodica ubijenih, nestalih i kidnapovanih sa Kosova i Metohije Simo Spasić saslušan je u policiji nakon nedavnih pretnji putem SMS poruka televizijskom voditelju Ivanu Ivanoviću. Nakon saslušanja Spasić je pušten, ali mu je policija zadržala mobilni telefon.

Simo Spasić je policiji objasnio kako je došlo do incidenta tvrdeći da je Ivanović prvo njemu poslao „uvredljivu poruku“ nakon čega mu je on uzvratio porukom koju je voditelj objavio na svom Tviter nalogu.

Spasić je za Danas rekao da se „jedino kaje što je u jednoj od svojih poruka, koja se odnosi na ženske članove Ivanovićeve porodice, uputio psovku“. Ona se, kako je rekao, nije odnosila na Ivanovićevu decu.

Sa druge strane, Ivan Ivanović za isti medij kaže da je u ponedeljak predao tužilaštvu skrinšotove svih poruka koje je primio od Sime Spasića, kao i onih koje je on njemu poslao, na kojima se vidi vreme kada se to dešavalo.

– Oni su to predali policiji i ja nemam razloga da dalje ulazim u to. Policija i tužilaštvo će uraditi svoj deo posla. Ne bih bio iznenađen da mene uhapse na kraju, ali se nadam da se to neće desiti. U tim porukama su otvorene pretnje. Ja na uvrede ne reagujem, reagovao sam samo na pretnje, i to ne pretnjom, nego uvredom. Spasić je u utorak nastavio da šalje poruke u kojima pominje silovanje, a danas je mom kolegi sa Njuzmaks Adrije rekao da nije hteo da mi siluje ćerke, već ženu, sestru i svastiku – kazao je Ivanović i poručio da će svim raspoloživim sredstvima braniti članove svoje porodice.

Simo Spasić osuđen na 6 meseci zatvora zbog proganjanja novinara

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
67 Shares
Share via
Copy link