sezonski-radnici
Magazin

Radila sam 5 meseci bez slobodnog dana, bila sam konobarica i spremačića i majstor

Devojka koja je ovo leto provela u jednom restoranu na dubrovačkom području podelila je svoje neprijatno iskustvo sa gazdom i uslovima rada u lokalu u kojem je bila zaposlena. Sezona koju je, kako kaže, provela bez slobodnog dana, kulminirala je fizičkom napadom.

Psihički sam pucala dan za danom i došla sam na granicu ludila – napisala je bivša radnica restorana na Brgatu, na dubrovačkom području:

– Radila sam pet meseci u jednom dubrovačkom restoranu za pet i po hiljada kuna i smeštaj, bez slobodnog dana, a nedelju sam radila po celi dan. Samo su me jednom pustili da pođem doma na šest dana radi škole koju sam vanredno polagala. Psihički sam pucala dan za danom i došla sam na rub ludila – napisala je ova bivša radnica restorana na Brgatu.

– Dotaknuo me u nešto što me jako boli, na šta sam ja naravno uzvratila. Inače, priznajem da imam jezik ‘kao lopatu’, ali na nepravdu nisam nikad dužna ostala, a on je fizički nasrnuo na mene, udario me u glavu, i uhvatio za nadlaktice i tresao od zid. Uvrede nisu bitne jer su privatne, i ne želim ih iznositi u javnost – navela je ona upozorivši ljude da paze gde se zapošljavaju.

– Za pet i po hiljada kuna (oko 800 evra mesečno) bila sam i spremačica, majstor i konobar, a ne verujem da bi bilo ko to hteo. Vraćam se kući, nisam se oporavila od šoka, a sinoć sam dobila najjači sedativ koji me onesvestio koliko sam bila potresena – napisala je i dodala kako je slučaj prijavila policiji, a najavila je prijavu i Državnom inspektoratu.

Novinari Dubrovačkog dnevnika pitali su Policijsku upravu dubrovačko-neretvansku o ovom slučaju.

– U odnosu na postavljeni upit možemo potvrditi da je u poslepodnevnim satima u subotu, 14. septembra, u ugostiteljskom objektu na području Župe dubrovačke, došlo do vređanja dve zaposlene u ugostiteljskm objektu u uzrastu od 50 i 22 godine, nakon čega je vlasnik ugostiteljskog objekta na naročito drzak i nepristojan način vređao mlađu radnicu te na nju i fizički nasrnuo, pri čemu 22-godišnjakinja nije zadobila nikakve telesne povrede – napisali su iz policije.

– Zbog međusobnog vređanja obe radnice su prekršajno sankcionisane, dok je vlasnik ugostiteljskog objekta prekršajno sankcionisan zbog vike i tuče na javnom mestu, odnosno zbog težeg oblika narušavanja javnog reda i mira – pojašnjavaju iz PU dubrovačko-neretvanske.

Sve životne lekcije koje sam naučila tokom vikenda branja malina

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Redakcija

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš