Magazin

Radila sam 5 meseci bez slobodnog dana, bila sam konobarica i spremačića i majstor

Devojka koja je ovo leto provela u jednom restoranu na dubrovačkom području podelila je svoje neprijatno iskustvo sa gazdom i uslovima rada u lokalu u kojem je bila zaposlena. Sezona koju je, kako kaže, provela bez slobodnog dana, kulminirala je fizičkom napadom.

Psihički sam pucala dan za danom i došla sam na granicu ludila – napisala je bivša radnica restorana na Brgatu, na dubrovačkom području:

– Radila sam pet meseci u jednom dubrovačkom restoranu za pet i po hiljada kuna i smeštaj, bez slobodnog dana, a nedelju sam radila po celi dan. Samo su me jednom pustili da pođem doma na šest dana radi škole koju sam vanredno polagala. Psihički sam pucala dan za danom i došla sam na rub ludila – napisala je ova bivša radnica restorana na Brgatu.

– Dotaknuo me u nešto što me jako boli, na šta sam ja naravno uzvratila. Inače, priznajem da imam jezik ‘kao lopatu’, ali na nepravdu nisam nikad dužna ostala, a on je fizički nasrnuo na mene, udario me u glavu, i uhvatio za nadlaktice i tresao od zid. Uvrede nisu bitne jer su privatne, i ne želim ih iznositi u javnost – navela je ona upozorivši ljude da paze gde se zapošljavaju.

– Za pet i po hiljada kuna (oko 800 evra mesečno) bila sam i spremačica, majstor i konobar, a ne verujem da bi bilo ko to hteo. Vraćam se kući, nisam se oporavila od šoka, a sinoć sam dobila najjači sedativ koji me onesvestio koliko sam bila potresena – napisala je i dodala kako je slučaj prijavila policiji, a najavila je prijavu i Državnom inspektoratu.

Novinari Dubrovačkog dnevnika pitali su Policijsku upravu dubrovačko-neretvansku o ovom slučaju.

– U odnosu na postavljeni upit možemo potvrditi da je u poslepodnevnim satima u subotu, 14. septembra, u ugostiteljskom objektu na području Župe dubrovačke, došlo do vređanja dve zaposlene u ugostiteljskm objektu u uzrastu od 50 i 22 godine, nakon čega je vlasnik ugostiteljskog objekta na naročito drzak i nepristojan način vređao mlađu radnicu te na nju i fizički nasrnuo, pri čemu 22-godišnjakinja nije zadobila nikakve telesne povrede – napisali su iz policije.

– Zbog međusobnog vređanja obe radnice su prekršajno sankcionisane, dok je vlasnik ugostiteljskog objekta prekršajno sankcionisan zbog vike i tuče na javnom mestu, odnosno zbog težeg oblika narušavanja javnog reda i mira – pojašnjavaju iz PU dubrovačko-neretvanske.

Sve životne lekcije koje sam naučila tokom vikenda branja malina

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

101 Shares
101 Shares
Share via
Copy link