Magazin

Severina i Karleuša su drolje, a J. Lo i Monika Beluči su prekrasne gole

Ženska golotinja odavno više nije rezervisana samo za pornografske sadržaje. Mnoge poznate žene viđali smo barem u dinjem vešu, a mnoge su pozirale potpuno razgolićene.

Ipak, balkanska javnost podeljena je u dva tabora kada je ženska golotinja u pitanju, a Marina Radoš za Lola magazin piše baš o tom licemernom fenomenu.

Njen tekst prenosimo u celosti:

Nakon početnog zgražanja nad golotinjom koje moja generacija jedva pamti, svjetska i balkanska javnost se podijelila u dva tabora koji podržavaju golotinju.

Prvi tabor podržava golotinju svih lijepih žena ili koje su na takvom glasu, a drugi podržava samo jednu skupinu golih žena, dok su sve druge žene odvratne gole.

Kada se gole skinu Jennifer Lopez ili Monica Bellucci, javnost je oduševljena njihovim izgledom. Ljepotom. Emancipacijom. Formom u zreloj dobi.

Kada se gole skinu Severina ili Jelena Karleuša, javnost je zgrožena, a njih dvije dobivaju pogrdne komentare na račun svog poteza, iako obje pripadaju dobnoj skupini gore navedenih svjetskih dama.

Gledajući ove četiri dame nage, zaista mi nije jasno koji je faktor presudio u tome da su dvije dame drolje kad su gole, a dvije su prekrasne gole.

Je li presudna kvaliteta sadržaja koji pružaju van golotinje? Hm… Ako prevedete tekstove pjesama Jennifer Lopez nisam baš sigurna da će se tu naći veća poetska vrijednost nego u tekstovima Severine Kojić.

Izgledaju li dvije prve skuplje od dviju drugih? Teško. Sve četiri se oblače u istim prodavaonicama odjeće.

Je li presudno koliko su plastičnih operacija imale? Hm… Moguće. Stvar je u tome što se pojedinim damama iz našeg teksta one vide, a pojedinima ne vide. Vjerovati, pak, da netko s 50 bez pomoći kirurga izgleda kao da ima 20 je potpuno suludo.

Je li presudan njihov umjetnički izraz? I to sam pomislila, da. Međutim, gledajući talent za glumu Monice Bellucci i recimo Severine Kojić, ne može se reći da je prva vrhunska glumica koja je ostvarila uloge za Oscara. Niti je Karleuša puno lošija pjevačica od J.Lo? Ili?

Je li presudno suđenje o njihovim privatnim životima? Hm… Ako pripadate u skupinu koja damama broji partnere, zaručnike i muževe, nije Jennifer Lopez veća svetica od Severine Kojić.

Je li presudna kvaliteta slika i poze koje cure zauzimaju na slikama? Ne znam. Ne čini mi se da je ijedna od ove četiri cure ikad pozirala sa raširenim nogama u jeftinom studiju kod brkatog čika fotografa koji ju je kasnije prevrnuo na leđa.

Zašto onda razlikujemo njihovu golotinju?

Je li licemjerno razlikovati četiri gole žene i tvrditi da su dvije od njih apsolutno prekrasne, slobodne i emancipirane, a dvije su vulgarne i netalentirane za bilo što drugo.

Još dugo ću se pitati ovu istu stvar.

Jer, jebi ga, i moj je osjećaj da J.Lo ne može biti vulgarna gola, kao ni Bellucci. Za Karleušu, pak, nisam sigurna. A sve su jednako gole.

I ja sam licemjer.

Dženifer Lopez (51) pozirala u bikiniju i pokazala figuru na kojoj bi pozavidele i mnogo mlađe devojke (FOTO)

Redakcija

komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
211 Shares
211 Shares
Share via
Copy link