Ljubimci Magazin

Izveo majmuna u šetnju Pančevom! Kad kažem majmuna – mislim majmuna (FOTO)

Na internetu su osvanule fotografije čoveka koji Pančevom šeta majmuna na povocu. Pored fascinantnog prizora, ova slika izazvala je mnoštvo komentara na Redditu, a najurnebesniji su na račun politike. Ovo su neki od njih.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin posetio Pančevo.

A ja se pitao kako izgledaju ljudi koji podržavaju SNS na društvenim mrežama.

Malo za promenu da čovek vodi majmuna, kad nam već majmuni vode narod poslednjih 30 godina…

Nadam se da ga je nazvao Stole.

Pas šeta dva majmuna.

Majke ti šta si očekivao u Pančevu? Da su vanzemaljci sleteli u Pančevo niko se ne bi iznenadio.

 

Pored ironičnih i duhovitih reakcija, pokrenulo se i pitanje: Da li je legalno posedovati majmuna u Srbiji? To pitanje pokrenulo je i moralne dileme, kao što je recimo: Zbog čega se ova životinja drži na povocu i koja je njena uloga u životu vlasnika? Reakcije su različite:

Ne znam kako vama ali meni je ovo zlostavljanje majmuna i baš me muči šta se radi. 

Prvo sto mi je palo na pamet jeste da su išli i promovisali cirkus. Sećam se kada sam bila u osnovnoj školi da su dolazili kombijem sa razglasom do skole i delili letke, dovodili majmuna na povocu kako bi se deca oduševljavala i šta sve ne.

Držanje i reprodukcija divljih i egzotičnih životinja kao kućnih ljubimaca može se obavljati samo na osnovu rešenja o odobrenju držanja i reprodukcije divljih i egzotičnih životinja kao kućnih ljubimaca, koje donosi ministar, na osnovu prethodno pribavljene saglasnosti ministra nadležnog za poslove životne sredine.

Ako mene pitate, legalno ili ne – ovo je tužna slika manjka empatije osobe koja je na majmuna stavila povodac. A još tužnije poređenje ove nevine životinje u negativnoj konotaciji.

Budimo ovaj majmun: Životinje postaju prepametne za zatočeništvo (VIDEO)

Kristina Bondžulić

Poetičan diskutant. Disciplinuje misli pisanjem

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

12 Shares
Share via
Copy link