Magazin

Sergej Trifunović nije jedini, i ovim Srbima je zabranjen ulaz u Hrvatsku

sergej-trifunovic-n1
Foto: N1

Glumcu Sergeju Trifunoviću zabranjen je ulaz u Hrvatsku i Šengen u trajanju od godinu dana. Nakon zabrane, Sergej se kratko oglasio o situaciji, ali on nije jedini Srbin kojem je zabranjen ulazak u Hrvatsku.

Zabranom ulaska u Hrvatsku Trifunović se smjestio na kratku listu onih kojima je zabranjen prelazak hrvatske granice, piše Story.hr, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Vojislavu Šešelju je nakon oslobađajuće presude 2016. godine MUP izrekao 20-godišnju zabranu ulaska u Hrvatsku.

Kako se pisalo, udovici Željka Ražnatovića Arkana neimenovani hrvatski preduzetnik ponudio je 200.000 evra za koncert u hrvatskoj metropoli.

Priča je stala kad je otkrivenbo da je Ceca na listi onih koji ne smeju da pređu granicu.

– Nikada nisam ni ušla u Hrvatsku niti sam imala nameru tamo da idem. Nisam ni znala da su me stavili na listu nepoželjnih – izjavila je Ceca za srpski tabloid Informer.

Rekla je i da dobro bira kojim rutama putuje samo da bi izbegla Hrvatsku, koju, tvrdila je, ne koristi ni u tranzitu.

– Svuda putujem avionom, tako da nemam potrebu da ulazim u tu zemlju. Moji putevi ne vode tamo, a moja brojna publika iz Hrvatske uvek nađe put do mene. Uzalud je svima da me zabranjuju – rekla je Ceca.

I slavni srpski kompozitor i pevač Oliver Mandić godinama nije posetio Hrvatsku, ali ne zbog svog izbora, nego zato što ne sme, pisao je Mondo.

Na vrhuncu slave, osamdesetih godina, Oliver je šest meseci godišnje provodio na nastupima u Hrvatskoj, bio je jedan od omiljenih pevača, ali poslednje tri decenije nije posetio Hrvatsku, piše City magazine.

Razlog za to je navodna poternica, o kojoj je pevač informisan preko prijateljskih, neslužbenih kanala. Oliver je ovu informaciju čuo iznenada, kada je hteo sa suprugom da putuje u Španiju.

Sergej Trifunović proteran iz Hrvatske i dobio zabranu ulaska u EU

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link