Moda

Second hand prodavnice – suknje 600, haljine 350 dinara

Uvozna polovna garderoba iz stranih zemalja postala je veliki hit u Srbiji. Pročitajte šta to nude novosadske radnje sa polovnom garderobom i po kojim cenama.

Niti su sve cene istih artikala iste u svim radnama, niti su svi second handovi isti. Ono što je zanimljivo jeste da većina njih pred dobijanje nove kolekcije ima posebne akcije. Tako su često u second handu Textile house posebna sniženja – sve je sniženo na 150 dinara. Inače su cene izuzetno niske – suknje se kreću uglavnom oko 600 dinara. Ženske farmerice variraju od 600 do 800, a za pantalone nekih poznatijih brendova kao što je Mango treba izdvojiti i do 1000 dinara.

Cena džempera se kreće od 550 do 700 dinara, a ponuda je vrlo široka. Možete birati između debljih, pravih zimskih, kako biste se pripremili za sledeću zimu, ili onih tanjih, koji se dobro uklapaju u ove promenljive prolećne dane. Osim toga, ukoliko nemate problem sa kupovinom polovnih stvari ovde ćete naići i na širok izbor kupaćih kostima i košulja, čije se cene kreću od 700 do 900 dinara. Osnovni utisak koji se stiče, gotovo u svim prodavnicama sa polovnom garderobom, jeste da se više vodi računa o količini odeće, nego o njenoj realnoj nosivosti. Mnoge stvari ne izgledaju naročito moderno, uz to ima i nekih komada iz prethodnih trendova za koje su svi srećni što se više ne nose. Međutim, u tim gomilama odeće postoje i neke zaista kvalitetne i lepe stvari, vredne kupovine, a koje ne možete pronaći u prodavnicama sa novom odećom.

ofinger_second_hand

Sa druge strane u prodavnici polovne garderobe Ofinger u Železničkoj ulici, cene su nešto niže. Poređenja radi, ovde za ženske farmerke i pantalone možete izdvojiti od 390 do 690 dinara. Slično se kreću i trenerke. Najjeftinije su 300 dinara, a najskuplje 700. Košulje uglavnom staju oko 500 dinara, a kožne jakne, kojih ima zaista veliki izbor koštaće vas od 1000 do 3000 dinara, i one ne podležu akcijama. U dobrom su stanju i daju vam taj vintage šik. Takođe, postoji veliki izbor torbi, a cene im se kreću do 700 dinara pa naviše. Ovde takođe postoje česte akcije, kada je većina izložene odeće po ceni od 370 dinara, ili je sve sniženo 40 odsto. Trenutno su kaputi i mantili na popustu, te im je ionako niska cena umanjena za 70 odsto.

Second hand Moj tavančić koji se nalazi u ulici Miše Dimitrijević, sa svojom širokom ponudom majica i košulja u izuzetno dobrom stanju prednjači u odnosu na ostale. Osim toga, gareroba je lepo raspoređena, te vam je potraga olakšana. Majice koštaju 300 dinara, a košulje su jeftinije za 50 dinara. Haljine i džemperi su 350, a a helanke 400 dinara. Džemperi su u dobrom stanju, zanimljivih boja i modela, koje ne možete naći u drugim prodavnicama. Pantalone se kreću od 500 do 650 dinara, a jakne i rolke su trenutno snižene. Dok su rolke po izrazito niskoj ceni – 150 dinara, jakne su 1000. Ženske tašne su dosta jeftine i možete ih platiti od 250 do 400 dinara, u zavisnosti za koju se odlučite.

moj_tavancic_second_hand

Većina second hand prodavnica ima ogroman izbor garderobe, koja je uglavnom dostupna u jednoj veličini. Zastupljeni su i različiti strani brendovi, a dosta garderobe je u izvrsnom stanju, te nije čudo što upravo u tim prodavnicama najveće gužve. Treba samo imati strpljenja pa dobro pretražiti sve, budući da postoji gomila odeće od kojih je dosta toga nije lepo i ne pristaje mladima, ali u tim gomilama krije se i poneki dobar komad kojim obogatiti svoj stil. Osim garderove, većina prodavnica drži i marame ili nakit, te po niskim cenama možete upotpuniti svaku odevnu kombinaciju ovog proleća. Dobra vest je da iz ovih prodavnica najavljuju novu kolekciju koja stiže ovih dana.

Pročitajte više o odeći Kokonat

Aleksandra Aleksić

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
11 Shares
Share via
Copy link