Beograd Vesti

Savo Manojlović upao u Opštinu Novi Beograd zbog problema sa overivačima, pa završio u klinču s obezbeđenjem (VIDEO)

savo manojlovic obezbeđenje
Foto: X/Kreni-Promeni/Printscreen

Lider pokreta Kreni-promeni Savo Manojlović upao je u zgradu Opštine Novi Beograd, jer opština ne da overivače za potpise koje taj pokret prikuplja za učešće na lokalnim izborima, 2. juna.

Pokret Kreni-promeni danas (7. maj) skuplja poptise ispred tržnog centra Merkator u Bulevaru Zorana Đinđića, ali opština, prema rečima Sava Manojlovića, ne da overivače.

Manojlović je stoga otišao do zgrade Opštine Novi Beograd, zahtevajući da se taj problem reši.

Nakon što je zatražio da razgovara sa predsednikom opštine i poručio da neće napustiti zgradu dok se problem overivača ne reši, reagovalo je obezbeđenje koje je pokušalo da ga izbaci iz zgrade, a nakon što nisu uspeli, zvali su policiju.

Manojlović je i pripadnicima obezbeđenje i policajcima koji su izašli na lice mesta, objasnio da su opštinski overivači bili na raspolaganju kad je Kreni-promeni skupljao poptise za narodnu inicijativu za zabranu iskopavanja litijuma i bora, a da ih sada opština ne da.

– Ne postoji mogućnost da izađem odavde dok mi se ne reši problem. Polako, stariji ste ljudi, neću da pružam otpor. Sačekajte ljudi, polako. Nemoj niko da ih dira. Ne postoji šansa da izađem dok se ne reši problem overitelja – rekao je Savo tokom klinča sa pripradnicima obezbeđenja.

Istakao je da Kreni-promeni ima još samo pet dana da prikupi poptise za lokalne izbore, da je opština, po zakonu, dužna da obezbedi overivače, i da zahteva da se taj problem hitno reši.

Podsetimo, pokret Kreni-promeni najavio je 24. aprila da će samostalno izaći na izbore u Beogradu, 2. juna, a da će kandidat za gradonačelnika biti Savo Manojlović.

Izvor: N1, Nova

Pokret Kreni-promeni izlazi i na lokalne izbore u Novom Sadu

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link