Balkan Vesti

Sarajlija se prikačio na ulični hidrant i napunio bazen u dvorištu, pa popio kaznu

bazen hidrant
Foto: Facebook

U vremenima kada se seljacima savetuje da ne zalivaju bašte, kada mnogi u čitavom regionu ostaju bez vode na nekoliko sati zbog restrikcija i suša, jedan Sarajlija je rešio da prevari sistem i to tako što će bazen u sopstvenim dvorištu puniti crevom sa opštinskog hidrantra.

Na svu sreću, ova Arhimedova eureka mu nije prošla neopaženo pored komšija pa je gospodin „mudri“ platio ili će tek platiti.

Naime, kako se navodi u postu javno-komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija Sarajevo“ objavljenom na fejsu, oni su primili dojavu o bahatosti ovog sugrađanina.

“Nakon što smo dobili informaciju o navedenom događaju u naselju Kobilja Glava, ekipe Službe kontrole izašle su na lice mjesta i tom prilikom utvrdili neovlašteno korištenje vodne usluge, na način da je jedan od potrošača sa uličnog hidranta neovlašteno koristio vodu , tako što je punio privatni bazen za kupanje”, navode iz ViK-a.

U istom postu se dodaje da će protiv ovog čoveka biti „poduzete zakonom predviđene mjere i radnje“.

“Ovom prilikom zahvaljujemo se građanima na saradnji i pruženoj pomoći. Također, koristimo priliku da pozovemo građane da se odvaže i prijave svako neovlašteno korištenje vode i druge nedozvoljene radnje na telefone 033 483 408 i 033 483 413”, dodaju iz ViK-a.

Izvor: klix.ba

Pivo na konopče u Novom Sadu je primer funkcionalnog komšiluka

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
132 Shares
132 Shares
Share via
Copy link