Novi Sad Vesti

Temerinac optužen za fatalnu nesreću na Keju u NS osuđen na 5 godina zatvora

Temerinac O.K, optužen za izazivanje saobraćajne nesreće na Beogradskom keju u kojoj je nastradala Novosađanka Milica Milićević, prvostepenom presudom je osuđen na pet godina zatvora.

Ovaj 31-godišnjak optužen je za saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula 28-godišnja Milica Milićević, a teško povređen njen momak Z.J.

Predsednica sudskog veća Višeg suda u Novom Sadu, obrazlažući presudu, istakla je da je veće jednoglasno donelo odluku imajući u vidu sve dokaze.

Ona je precizirala da je O.K. osuđen na četiri godine zatvora za teško krivično delo protiv bezbodnosti u saobraćaju, a na dve godine za nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi, pa je tako doneta jedinstvena kazna od pet godina.

U kaznu će mu biti uračunato vreme provedeno u pritvoru od 8. avgusta 2021. do 3. marta 2022. godine, kao i vreme trajanja mere zabrane napuštanja stana od 3. marta 2022. godine pa nadalje.

Takođe, izrečena mu je i mera bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od pet godina, računajući od pravosnažnosti presude s time da se vreme provedeno na izdržavanje kazne zatvora ne računa u trajanje mere.

Podsetimo, 31-godišnjak je osumnjičen da je u noći između 7. 8. avgusta 2021. godine pod uticajem alkohola vozeći džip „rendž rover“ od nazad udario u skuter na Beogradskom keju na kojem su bili dvadesetosmogodišnja Milica Milićević i dvadesettrogodišnji Novosađanin.

Nakon udara, osumnjičeni je nastavio da vozi, udario je jedno parkirano vozilo i pobegao, a pronađen je nekoliko sati kasnije.

Milica Milićević je od zadobijenih povreda preminula u Urgentnom centru Kliničkog centra Vojvodina, a Z.J. je zadobio teške telesne povrede u vidu preloma i drugih povreda i bio je premešten na lečenje na Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici.

Izvor: Dnevnik, 021

Automobilom udario dečaka na novosadskoj Grbavici, pa pobegao sa mesta nesreće

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link